Fevzipaşa Caddesi üzerinde bulunan Jival Kuyumcusu’nda bugün saat 10.00’da meydana gelen olay görgü tanıklarının ifadesine göre şöyle gelişti:

Mavi ve siyah renkli kapüşonlu mont giyen iki soyguncu, silah zoruyla işyerinde bulunan Şaban Semiz, Ferit Topcan ve Nesrin Baykara’yı etkisiz hale getirdi. Soygunculardan biri çalışanları yere yatırırken diğeri de vitrinde bulunan ziynet eşyalarını elindeki siyah renkli poşete doldurmaya başladı. Bu sırada çalışanlardan birinin yardım çığlığı atması üzerine paniğe kapılan soyguncular kaçmaya başladı.

Soygunculardan biri Halıcılar Caddesi diğeri ise Ali Emiri Sokak yönüne doğru koştu. Kuyumcudaki çalışanların yardım istemesi üzerine çevrede bulunan vatandaşlar, elindeki siyah renkli poşetle koşan soyguncuyu durdurmayı başardı. Soyguncu içinde kuyumcudan aldığı altınları koyduğu poşeti vatandaşlara bırakarak Ali Emiri Sokak yönüne doğru kaçmayı başardı.

Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip bölgeye gönderildi. Soyguncuların 20 – 25 yaşlarında ve 1,70 – 1,75 metre boylarında olduğu öğrenildi. Vatandaşlar tarafından tartaklanan soyguncunun ise uzun saçlı olduğu belirlendi.

SİLAH KURU SIKI ÇIKTI

Soygunun şokunu atlatamadığı gözlenen Şaban Semiz, olayı şöyle anlattı:

“Üzerinde mavi ve siyah renkli kapüşonlu mont olan iki kişi içeriye girdi. Silahlarını çıkararak bizi yere yatırdılar. Birisi bizimle ilgilenirken diğeri vitrinde bulunan altınları poşete doldurmaya başladı. Soygunculardan biri yarım dakika sonra ‘Yeter gidelim. Vatandaşlar gördü’ dedi. Bunun üzerine koşarak kaçtılar. Soygunculardan biri yaklaşık 100 metre ileride tartaklanınca elindeki poşeti bırakmış. Bizden yaklaşık 400 bin TL’lik altın aldılar. Altınlar iade edildi ama sayım yapmadık.”

Soyguncunun bıraktığı poşetin içinde soygunda kullanılan tabancanın da bulunduğu, tabancanın kuru sıkı olduğu belirlendi.

“TARTAKLAMAYA BAŞLADILAR

Ali Emiri Sokak üzerinde ayakkabıcılık yapan Yüksel Kaya, “Kaçmaya çalışan soyguncuyu, kütüphanenin önünde durdurdular. Onu tartaklamaya başladılar. Soyguncu elindeki poşeti bırakarak kaçtı. Vatandaşlar izlemeye çalıştı ama soyguncu ara sokaklara girerek izin kaybettirdi” dedi.

Polis, kaçan soyguncuların yakalanması için çalışma başlattı.