Olay dün saat 18.00 sıralarında Elmadağ'ın Çamlık bölgesindeki bir evin bahçesinde bulunan 12 metrelik su kuyusunda meydana geldi. Kendisine ait kuyuyu temizlemek için inen Ekrem Öney, kuyuda bulunan metan gazından etkilenerek bayıldı. Amcasının zehirlendiğini fark eden yeğeni Özkan Öney de kurtarmak için kuyuya indikten bir süre sonra zehirli gazdan etkilendi. Çevredekilerin çığlıkları üzerine, yoldan geçerken olayı öğrenen Bülent Bayar da kurtarma amacıyla sarkıtılan iple kuyuya indi. Bayar, kollarının altından ip bağladığı Özkan Öney'i tekrar yukarı çıkıp, çevredeki vatandaşların da yardımı ile kuyudan çıkarmayı başardı.

Bülent Bayar, 1,5 metrelik su bulunan kuyuda mahsur kalan Ekrem Öney'i kurtarmak için tekrar kuyuya indi. Bayar, indiği kuyuda kurtarmak istediği Öney ile birlikte metan gazından zehirlenerek birlikte can verdi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda anbulans, itfaiye ve Roketsan'ın arama kurtarma ekipleri seferber oldu. Roketsan ekipleri, gaz maskesi takarak girdikleri kuyudan Ekrem Öney ile Bülent Bayar'ın cesetlerini çıkardı.

Metan gazından zehirlenen Özkan Öney Ankara Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alınırken, Bülent Bayar ise yapılan otopsi sonrası memleketi Kırıkkale'ye gönderilerek toprağa verildi. Metan gazından zehirlenen Ekrem Öney ise Elmadağ'da toprağa verildi.