Tunçbilek beldesine 8 kilometre uzaklıktaki Bozbelen Köyü Kedi Kayası mevkiinde saat 15.00'de belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Yangına Tavşanlı, Tunçbilek belediyeleri, Orman İşletme Müdürlüğü'nün itfaiye ekipleriyle Bursa'dan gelen bir helikopterle müdahalede bulunuldu. Karaçam ağaçlarının olduğu bölgede yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, yangının rüzgarın etkisiyle yayılma gösterdiğini söyledi. Eryiğit çalışmalara itfaiye ve orman işçilerinin yanı sıra köylülerin de katıldığını bildirdi.

BİLECİK'TEKİ ORMAN YANGINI BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

Bilecik'in Orhangazi Mahallesi yakınlarında öğleden sonra belirlenemeyen bir nedenden orman yangını çıktı. Yangına Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü'nün ekipleri müdahalede bulundu. Bursa'dan gelen bir helikopterin de katıldığı çalışmalarda yangın yaklaşık 3 saat içerisinde kontrol altına alınıp söndürüldü.

Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri yangında 2 hektar ormanlık alan ile 2 hektar da ekili arazinin zarar gördüğünü belirtti.



Tİ-CE(EK/AAA)