İnköy Mahallesi'nde Halil ve Mustafa Çevik'e ait 3 katlı kaçak bina, belediye ekipleri tarafından mahkeme kararı gereği yıkılmak istendi. Yaklaşık 600'e yakın kadın ve erkek mahalle sakini, yıkılacak evin etrafını traktör römorku ile çevirerek barikat kurdu. Eve Atatürk fotoğrafı ve bayraklar asan mahalle sakinleri, yıkıma izin vermeyeceklerini ifade ettiler. Ellerine sopa, çapa, balta ve tırpan alan çok sayıda kadın, yıkımın gerçekleşmesini önlemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İnköy'ün 6 yıl önce mahalle olduğunu dile getiren kalabalakıtakiler, "Biz belediyeden 6 yıldır hizmet alamıyoruz. Biz tekrar köy olmak istiyoruz. Burada imar planı olmadığı için 400'e yakın kaçak yapı var. Belediye bir çözüm üretmediği için binalarımız kaçak gözüküyor. Bu sebeple Halil ve Mustafa Çevik'in evinin yıkımına izin vermeyeceğiz. Bizler tapularımızı hak ettiğimiz halde belediyeden bir türlü alamıyoruz. Mahalle olduktan sonrada defalarda belediye başkanına gittik, imar istedik onu da vermedi. Biz direnmeyip ne yapalım bir çok verimli arazimizi kamulaştırma yöntemiyle aldılar. Biz çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimimizi sağlıyoruz. En güzel arazilerimizi aldılar şimdide sıra evlerimize geldi. bu işe bir çözüm bulunsun" diye tepkilerini dile getirdi.

Olay yerine MHP İl Başkanı Salim Ay ve Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa İça'nın kardeşi olan MHP'li Ahmet İça da geldi. Ay ve İça, mahalle sakinlerine her zaman yanında olduklarını söyledi.

Vatandaşlar, mahalle girişine 'Bu köy Yunan'ı sokmadı, Kütahya Belediyesi'ni hiç sokmaz' yazısını astı. Bazı kişiler de ellerinde '100 yıllık köyü mahalle yaptılar', 'İsraillinin evi var, köylünün evi neden yıkılıyor' dövizleri taşıdı.

500'e yakın jandarma ve polis mahallenin üst kısmında güvenlik önlemi alırken, Belediye görevlileri, 'yıkım kararı'nı bekledi. Yapılan son görüşmelerde, binanın 'hava şartlarının düzelmesiyle bina sahipleri tarafından yıkılması' yönünde tutanak tutuldu.

6 saatlik beklemenin ardından yıkım ekibi, güvenlik güçleri ve mahalle sakinleri tutanak sonrası dağıldı.

İnköy Mahallesi'nde 3 Ekim günü de Mustafa Gün'ün 2 katlı kaçak evi yıkılmak istenmiş ve güvenlik güçleri ile mahalle sakinleri arasında gerginlik yaşanmıştı. Mustafa Gün de evini 15 gün içerisinde yıkacağını taahhüt edince yıkımdan vazgeçilmişti.



OK(KA/SS)