Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi yakınlarında öğleden sonra başlayan orman yangını devam ediyor. Alevlerin sardığı Çayıroluk Köyü boşaltılırken, bu köyde 3 ev ile 8 ahır kısmen yandı.

Orman yangınına havadan helikopterlerle, karadan da civar il ve ilçelerden gelen ekiplerle müdahalede bulunuldu. Havanın kararması ile birlikte helikopterler çalışmalara ara verirken orman işçileri ile köylülerin çalışmaları sürüyor. Tavşanlı ilçesinin orman köylerinden Çayıroluk Köyü'nde alevler yaklaşırken akşam saatlerine doğru köy boşaltıldı. 38 kişinin yaşadığı köyde hayvanlar ve bazı eşyalar güvenli bölgeye götürüldü. Akşam saatlerinde alevler Çayıroluk Köyü'nü sardı. 14 haneli köyde 3 ev ile 8 ahır yangından zarar gördü. Köylüler Gümüşyeri ve Arifler Köylerine gitti.

50 hektarlık alanda etkili olduğu bildirilen yangının halen devam ettiği bildirilirken Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu da yangına müdahale çalışmalarını yerinde inceledi. Orman yangını nedeniyle Kütahya Valiliği'nde kriz masası oluşturuldu. Kriz masasından alınan bilgilere göre yangın tek noktadan çıkarken bir yetkili şu bilgileri verdi: "Yangın tek noktadan çıktı, ancak rüzgarın etkisi ile yayıldı. Şuan büyük bir alanda devam ediyor. Havadan söndürme çalışmalarına ara verildi. Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Bursa'dan gelen ekiplerle çalışmalar sürüyor. Çalışmalara 200 orman işçisi, çok sayıda köylü, 50 jandarma katıldı. 150 kişilik da Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'ndan asker gelip çalışmalara katılacak."

 

OK,Tİ (EK/RT)