CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Basın açıklamasında, Manyas Kuşcenneti'nin, Türkiye'nin Uluslararası A sınıf diplomaya sahip önemli coğrafi miraslarından biri olduğunu hatırlattı. Havutcça, şöyle dedi:

"Özel olarak koruma altına alınan 2 bin hektarlık bu alana gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Ne yazık ki, çevrede bulunan tesisler, ticari kaygılarından dolayı arıtma tesislerini çalıştırmıyor, milli parkı kirletiyor, zehirliyorlar."

Tesislerini arıtmayan fabrika ve tesislerin yönetcilerine çağrıda bulunan CHP Milletvekili Namık Havutça, şöyle devam etti:

"Gelin cezai müeyyidelerin ötesinde insani bir sorumlulukla Kuşcenneti Milli Parkı'nı, temiz bir şekilde yarınlara taşıyacak tedbirleri birlikte alalım. Doğayı kirlettiğimizde geriye dönüşü olmayan tahribatlar oluşmaktadır. Kuşcenneti Milli Park'ının geçmişte kirlilik sebebiyle elindeki A sınıf diploması dondurulmuştu. Bunu almak için çok büyük çaba sarf ettik. Milli parkın diploması tekrar geri alınırsa, bunun bedelini kimse ödeyemez. Buradan iş adamlarını uyarıyoruz. Biz bu konuyu ciddiyetle takip edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlilerine buradan soruyorum. Sizin göreviniz nedir? Kuşcenneti Milli Parkına oluk oluk zehir akıyor, balıklar ölüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ne iş yapıyor? Bakanlık yetkilileri neden denetleme yetkisini kullanmıyor? Yetkilileri bir an önce Kuşcenneti Milli Parkı'nı korumaya davet ediyoruz. Önümüzdeki günlerde Kuşcenneti Milli Parkındaki çevre kirliliğini vereceğim önergelerleTBMM'ne taşıyacağım."

Göçmen kuşların uğrak yeri olan Manyas Kuş Cenneti her yıl 250 türden 3 milyondan fazla kuşa ev sahipliği yapıyor.



MT(FK/İD)