Türkiye’ye Japon turist getiren en önemli acentelerden Acetes’in sahibi Japon Neko Oikawa, Kuşadası’na gelerek önümüzdeki aylarda yapacakları yatırımla ilgili fizibilite çalışması yaptı. Ülkesinde yıllardan bu yana en ünlü şarkı sözü yazarı ve dünya çocukları için yaptığı etkinliklerle tanınan Oikawa, Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek, şöyle dedi:

"Türk insanının misafirperverliği, çocuklara sevgi, yaşlılara saygısı beni hep etkilemiştir. Türkiye yavaş yavaş Japonya gibi değişim yaşıyor, gelişiyor. Japonya’da Türkiye denince akla Kapadokya ve Pamukkale geliyor. Bu algıyı değiştirmek için yoğun bir çaba harcıyoruz. İstanbul, Kapadokya ve Kuşadası’nda acente ofislerimizi açtık. Kapadokya’da bir otel projemiz var. İki yıl önce başladığımız proje tamamlanmak üzere. O bittikten sonraki hedefimiz Kuşadası ve Şirince’de birer otel yapmak. Türkiye’ye en fazla turist getiren acente olmanın gururunu yaşıyoruz."

Oikawa, merkezi Tokyo’da bulunan acentesinin Türkiye’de yatırımlarına devam edip, ülkesindeki tanıtım faaliyetlerini de etkin bir şekilde sürdüreceğini kaydetti.

Acetes’in Kuşadası ofis şefi Serap Çıtaklı da Kuşadası’nın tek Japon incoming (Konaklamalı turist getiren) acentesi olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"7 ay önce ofisimizi açtık. Bu süreç içinde yaptığımız çalışmalar sonucunda Japonya’dan bu yıl 6 bin turist gelecek. Bu sayıyı arttırmak için öncelikle Ege bölgesini tanıtmaya çalışıyoruz. Ondan sonra turlarımızı Yunan adalarıyla bağlantılı yaparak Japon konuklarımıza farklı alternatifler sunmaya çalışacağız."

NEKO OIKAWA KİMDİR?

'Ülkesinin Aysel Gürel’i olarak tanınan Neko Oikawa’nın birçok dile çevrilen kitapları ve sayısız şarkı sözü var. Türkiye’de Japonya Yılı' ve aynı zamanda Ertuğrul firkateyninin batışının 120'nci yılına denk gelen 2010'da Japonya’yı ülkemizde Oikawa tanıttı. Ülkesinde Ertuğrul Fırkateyni için konser verdi. 10 Kasım’da Gençlik Marşını okuyan gençlik korosunu eğitti. Yazdığı Türkçe-Japonca şarkı sözünü Türk ve Japon sanatçı birlikte okudu. Japonya’da çıkardığı Türkçe CD’yi Türk Büyükelçiliği’ne ithaf edip, onlara teslim etti. Irak savaşı çocukları için DVD yaptı ve tüm gelirini onlar için harcadı. Dünyanın en ünlü çizgi filmlerinin bir çoğunda da onun müzikleri bulunuyor.



LS(İÖ/İD)