Yazılı açıklama yapan Belediye Başkanı Esat Altungün, heykelin Atatürk’ün Kuşadası’na ilk giriş yaptığı yer olan Gazibeğendi Tepesi’nde yapılacak, park, şehitler anıtı ve mesire yerini içeren projede kullanılmasının düşünüldüğünü söyledi. Başkan Altungün, bu amaçla heykelin yaptırılıp, proje hayata geçirilinceye kadar belediyenin deposunda koruma altına altına alındığını söyledi. Heykelin depoya atıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını da vurgulayan Altungün, "Ulu Önder'in manevi değerinden prim elde etmeye çalışan ve sözde Atatürkçü geçinenleri esefle kınıyorum" dedi.

Başkan Altungün, depoda muhafaza edilen Atatürk heykelinin biri belediye meclis üyesi, diğeri ise yerel gazeteci iki kişi tarafından, belediye mülküne hırsız gibi girilip, cadde ve sokaklara konulacak diğer heykellerle birlikte fotoğraflarının da çekilip, sanki heykel atıl durumdaymış gibi, kamuoyuna yanlış ve çarpıtarak sunmaya çalışıldığını da öne sürdü. Altungün, konuyla ilgili kaymakamlık tarafından soruşturma başlatıldığı iddiasının da doğru olmadığını savundu.

Kuşadası Belediyesi deposundaki,Tülin Atalay tarafından, Atatürk'ün kasketli, otururken tasvir edildiği heykeli, bir yerel gazetede, geçen Salı günü 'Atatürk Depoya Atıldı' başlığıyla haber olarak yayımlandı. Haberde, heykelin neden depoda tutulduğu, 300 bin Tl ödenip ödenmediğinin doğru olup olmadığı, ihale açılıp, açılmadığı, açıldıysa ihale ilanının nerede yayılmandığı, alımına kimin karar verdiği gibi sorulara cevap arandı. Konu Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısında da gündeme gelirken, Ak Partili Belediye Meclis üyesi Behçet Alp, henüz projesi bile hazırlanmamış park için heykel alınmasının mantıksız olduğunu, ayrıca doğrudan alım yapılmasını gerektirecek koşulların da olmadığını ileri sürdü.

Kaymakamlığın, belediyeden soruşturma kapsamında Atatürk heykeliyle ilgili bilgi almak için dün yazı gönderdiği ifade edildi.



LS(İÖ/İD)