İkiçeşmelik Mahallesi Gül Apartmanı’nın 1’inci katındaki dairede dün saat 06.00 sıralarında, işe gitmek için uyanan ve şizofreni hastası olduğu belirtilen Naci Yılmaz, kendini aldattığını düşündüğü eşi Türkan Yılmaz'ı elektrik kablosuyla boğdu. Hiç bir şey olmamış gibi işe giden ve olaydan bir süre sonra polis tarafından yakalanan Naci Yılmaz, işlemlerinin ardından mahkemece tutuklandı. İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’nda otopsi yapılan Türkan Yılmaz’ın cenazesi ise ailesine teslim edildi. Türkan Yılmaz, toprağa verilmek üzere Sivas’a götürüldü.

KADINLARDAN CİNAYETE TEPKİ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na üye bir grup kadın bugün saat 13.30 sıralarında cinayetin yaşandığı sokağa geldi. Ellerinde 'Kadın cinayetlerini durduracağız' yazılı dövizler taşıyan kadınlar, cinayetin meydana geldiği apartmanın girişine karanfil bıraktı. Gruptakiler adına platformun İzmir temsilcisi Sanem Deniz Kural bir açıklama yaptı. Sanem Deniz Kural, şöyle konuştu:

"Türkan arkadaşımız kocası tarafından boğularak katledildi. Onun için adelet istiyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınlar için adalet istiyoruz. Dün Sakarya’daydık. Orada çocuk gelin olan Emine Yayla öldürüldü. Onun için gittik, evinin önüne çiçek bıraktık. Ne yazık ki bugün bir başka kadın arkadaşımızın öldürülmesini protesto için buradayız. Biz artık kadınların evlerinin önüne çiçek bırakmak istemiyoruz. Bizler artık kadınların öldürülmesine karşı mücadele edilmesini, kadınların öldürülmesine karşı politikalar üretilmesini istiyoruz. Kadınlar öldürülmeden önce defalarca şiddet görüyor."

Basın açıklamasının ardından kadınların eylemi sona erdi.