Her seviyede dalgıç için, her hava koşulunda ve gece dalış yapmaya uygun bölgelerin bulunduğu Kuşadası, dalma meraklılarının akınına uğruyor. 2003 yılında kurulan Kuşadası Su Altı Dalış Araştırma ile Olimpia Dalış Merkezi’nin sahibi Tolga Pat, dalgıçlık hizmetlerinin yanında bir çok uluslararası kurumun geçerliliğini kabul ettiği eğitim kursları ile cankurtaranlık kurslarına büyük ilgi olduğunu söyledi. Dalışın güvenli olmasının birinci öncelikleri olduğunu söyleyen Pat, “Dünyanın dört bir yanından gelen dalgıçlara hizmet veriyoruz. CMAS, PADI, EFR, SSI dahil olmak üzere birden fazla kuruma ait eğitim kursları ile Bronz, Gümüş ve Altın Cankurtaranlık eğitimleri de vermekteyiz. Biz dalışın güvenli ve eğlenceli olması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle tüm eğitmen ve personel kadromuz tam eğitimli ve sorumluluk sahibidir. Bu sayede sertifikalı bir dalgıç olabilirsiniz” dedi.

RESİF İSTEDİK

Kuşadası körfezinin amatörden, profesyonele kadar her seviyeden balıkadam için uygun bölgelere sahip olduğunu belirten Pat, “24 adacıktan oluşan Kuşadası körfezi her geçen gün balıkadamların daha çok ilgisini çekiyor. Su altı fotoğrafçıları için de bulunmaz bir kaynak olmaktadır. Dünyanın her yerinden dalış tutkunları geliyor. Birçok kez yetkililere başvurarak su altı dalış turizminin daha çok geliştirilmesi adına gemi ve uçakların resif olması amacıyla bölgemize de batırılmasını istedik. Bunun su altı turizminin canlandırılması adına büyük bir gelişme olacağını belirtmemize rağmen herhangi bir sonuç alamadık” dedi.

UFKUNUZU GENİŞLETME FIRSATI BULURSUNUZ

Dalışın, su altındaki dünyaya merakı olan bütün insanların, bir an önce yapması gereken zevkli, basit ve sportif bir eylem olduğunu dile getiren Tolga Pat, “Bu eylem sizi suyun altındaki cennet dünya ile tanıştırır. Böylece bize ait olan bu dünyanın bir başka boyutuyla tanışıp ufkunuzu genişletme fırsatı buluruz. Deneme dalışı sizi mavi derinliklerin uçsuz bucaksız derinliklerine çekerken yeni yüzlerle tanıştırır. Ülkemiz çok çeşitli yeraltı zenginlikleri ile dalış yapılabilecek dünyadaki belli başlı ülkelerin başında gelmektedir. Üç tarafı denizlerle kaplı ülkemizde bulunan önemli dalış noktalarında su altındaki gizemli ve eşsiz güzellikleri keşfetmenin ayrıcalığını yaşayabilirsiniz” dedi.



lS(İÖ/AK)