Turizmin önde gelen yerlerinden Kuşadası’nda, yeni turizm sezonunun karşılanması için hazırlıklara başlandı. Kentin önemli noktaları; Barbaros Bulvarı, Orient, Grand Pazarlar, Kaleiçi, Kahramanlar ve Sağlık caddelerindeki esnaf, kış boyunca kapalı kalan dükkanlarında temizlik ve onarım yapmaya, vitrin düzenlemeye başladı. Yurt dışı fuarlarda Kuşadası’na gösterilen ilginin haberleri de duyulunca esnaf geçmiş yıllara oranla umutlandı. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, iyi bir sezon beklentisinde olduklarını belirterek, altyapı ve çevre düzenlemesi yapan kuruluşların hazırlıklarını sezon öncesi tamamlamasını istedi. Akdoğan, şöyle dedi:

"Rezervasyon ve gemi sayıları olumlu sinyaller veriyor. Sezon yaklaştığı için hazırlıklar başladı. Bu sezonun sorunsuz ve en güzel biçimde geçmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı. Telefon, elektrik, su kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları ile çevre düzenlemeleri acilen bitirilmeli. Bu çalışmaların turizm sezonuna sarkması olumsuz etki yapar. Bu gelişmelere ek olarak belediyece sıfır işgaliye ve vitrin düzenleme kararı var. Biz bunu destekliyor ve eksiksiz uygulanmasını istiyoruz. Belediyeye görüşlerimizi iletiyor, aksaklıklarla ilgili yazılarımızı gönderiyoruz. Bu durum turistin çarşılardaki hareketlerini daha rahat ve özgür bir ortamda yapmasına olanak sağlayacaktır."

İLK GEMİ 20 MART’TA

Limanı işleten Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör de, ilk geminin 20 Mart Salı günü geleceğini belirtti. Bu yıl için 594 gemi bağlantısının kesinleştiğini kaydeden Güngör, “Bu gemilerle 645 bin turist Kuşadası’na gelecek. Buna bir de yaklaşık 200 bin gemi personelini eklerseniz Kuşadası ciddi bir hareketlilik yaşayacak” dedi.



LS(AÖ/İD)