Olay, geçen Ekim ayında Kars'ın Susuzlu İlçesi'nde meydana geldi. Hayvan tüccarı Akın Oğultarhan (35), evine gitmek için yolda beklerken, el kaldırması üzerine duran bir otomobile bindi. Oğultarhan otomobilde sohbet ettiği üç kişiyi evine davet etti. Üç kişi, Oğultarhan'a, tarihi bir küp bulduklarını söyleyerek, içinden çıktığını öne sürdükleri küçük heyekcikleri gösterdi. Kendisine, bu heykelciklerin satılmasından kazanılacak paradan pay teklif etti. Karşılığında ortak olması için masraflar karşılığında para istedi. İddiaya göre teklifi kabul eden Oğultarhan, bu üç kişiye 7 bin lira verdi. Üç şüpheli de heykecikleri saklaması için Oğultarhan'ın evinde bıraktı. Evden ayrılan üç kişi birkaç gün sonra aradıkları Oğultarhan'dan, masrafların arttığını söyleyerek 8 bin TL daha aldı. PTT aracılığıyla 8 bin TL yatıran Oğultarhan, şüphelilerden o günden sonra haber alamadı, telefonlarına da ulaşamadı. Heykelcikleri uzman bir kişiye gösteren Oğultarhan, bunların sahte olduğunu öğrenince dolandırıldığını anladı.

'KARGON VAR' DİYE ÇAĞIRIP YAKALADILAR

Kurban Bayramı nedeniyle hayvanlarını satmak için İzmir'e gelen Akın Oğultarhan, dolandırıldığını bir arkadaşına anlattı. Arkadaşının şikayetçi olmasını önermesi üzerine Oğultarhan, polise başvurdu. İhbar üzerine İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Huzur Timleri çalışma başlattı. PTT'ye yatırılan paranın İzmir'de Bekir Arslan'ın hesabından çekildiği tespit edildi. Bekir Arslan'a ulaşan ekipler, şüpheliye kargosunun bulunduğunu, teslim alması için verilen adrese gelmesi gerektiğini söyledi. Kargo görevlisi gibi davranan polisler, verilen adrese gelen Arslan'ı yakaladı. Şüpheli  sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

214 BİN LİRA DOLANDIRMIŞLAR

Yapılan araştırmada, yurt genelinde 12 kişiyi dolandırdıkları ortaya çıktı. Ayrıca, vatandaşları yurt dışından otomobil getirilecekleri vaadiyle kandırararak da dolandırıcılık yaptıkları anlaşıldı. Toplam miktarı 214 bin lirayı bulan dolandırıcılıklarla ilgili olarak üç kişinin daha arandığı bildirildi. Gözaltındaki  Bekir Arslan'ın, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.



YY(AÖ/COŞ)