Yaklaşık 2 aydır Kaymaz Beldesi ile Seyitgazi ilçeleri arasında kuru fasulye tartışması nedeniyle yarışma düzenlendi. Kaymaz belde belediyesi ile Seyitgazi ilçe belediyesinin kendi bölgelerinde yetişen kuru fasulyeden yapılmış yemekler vatandaşların beğenisine sunuldu. Yarışma kapsamında Seyitgazi zeybek ekibi oyunlarını sergiledi.

Yarışma öncesi Kaymaz Belde Belediye Başkanı Ömer Gazi Geyik ile Seyitgazi İlçe Belediye Başkanı Adnan Yalçın Şen dostluk mesajı verdiler. Her iki başkan da önemli olanın Eskişehir’in kuru fasulyesinin tanınması olduğunu söyledi. 

YARIŞMA BERABERLİKLE SONUÇLANDI

Tarihi Odunpazarı bölgesinde düzenlenen kuru fasulye yarışmasına, AK Parti Eskişehir milletvekili Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Seyitgazi ilçesinde ve Kaymaz beldesinde yapılan yaklaşık 3 bin kişilik kuru fasulye vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Yarışmada jüri üyeliğini ise vatandaşlar yaptı. Kuru fasulyelerin tadına bakan milletvekili Ülker Can, her iki kuru fasulyenin de tadının güzel olduğunu belirterek yemeklere 10'ar puan verdi ve tarafsız olduğunu söyledi. Ücretsiz kuru fasulyelerden alan vatandaşlar da her iki kuru fasulyenin de aynı tadı taşıdığını ve güzel olduğunu belirtti.

Yarışma, Kaymaz beldesi ile Seyitgazi ilçesinin de kuru fasulyelerinin güzel olduğu öne sürülerek beraberlikle sonuçlandı.



KA(KA/COŞ) FOTOĞRAFLI