Eskişehir Gar Düğün Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can ile çok sayıda partili katıldı.

TÜRKİYE GÜCÜNÜ GELİŞTİRSE İSRAİL UÇAKLARI HAVALANIRKEN 50 BİN KERE DÜŞÜNÜR

Salona partililerin coşkulu alkışları arasında giren Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmada İsrail'in saldırılarını eleştirdi. İsrail'in diplomatik gücünü kullanırken karşısına çıkacak bir gücün olmadığını ifade eden Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Gazze'deki katliamı bütün dünya, seyirci olarak, kılı kıpırdamadan izliyor. Hiçbir şey yapmıyor. Hiçbir şey söylemiyor. İsrail canı istediği zaman, canı sıkıldığı zaman saldırıyor, vuruyor, insanları öldürüyor. 'Ben istersem bu bölgede kimsenin hayat hakkı yoktur' diyor. Siyasi gücünü, iktisadi gücünü, askeri gücünü kullanıyor. Ama en önemlisi diplomatik gücünü kullanıyor. Diplomatik gücünü kullanırken maalesef karşısında önemli bir şekilde diplomatik olarak karşı çıkacak bir güç yok. İslam İşbirliği Teşkilatı dediğiniz kağıttan bir kaplan gibi bir işe yaramıyor. Arap ülkeleri bir işe yaramıyor. İslam ülkeleri İsrail'e karşı diplomatik bir set ortaya koyamıyor. Avrupa Birliği, ABD gibi diğer ülkelerden ses çıkmıyor. Tam tersine bazı batılı ülkeler 'İyi yaptınız', 'Oh olsun' manasında açıklamalarda bulunuyor. Türkiye'nin büyük bir ülke, güçlü bir ülke olmasının gerekliliği buradadır. Çok açık söylüyorum. Türkiye bu bölgenin daha güçlü bir ülkesi haline geldikçe, Türkiye büyük dünya devi haline geldikçe bu bölgedeki herkes adımını ona göre atar. Eğer Türkiye gerçekten bu büyük gücünü daha da geliştirse İsrail uçakları havalanırken 50 bin kere düşünürler ve bir daha Gazze'nin üstüne bu bombaları kolay kolay atamaz hale gelirler. Onun için Türkiye'nin daha güçlü, daha kuvvetli hale gelmesi, demokrasisini daha fazla güçlendirmesi mecburiyeti vardır."

İSRAİL VE SURİYE'NİN DAYILARI VAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtuluş, İsrail'in saldırılarını ABD'ye güvenerek yaptığını söyledi. Kurtulmuş, "İsrail bu kadar rahat saldırganlığı neye güvenerek yapıyor? Güvendiği yer İsrail'in arkasını yasladığı dayısıdır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na geliyor, kararlar çıkıyor, 200'e yakın karar var. Kınanmış, kınanmış. Adam ne desen 'Yarabbi Şükür' diyor yüzünü sıvazlıyor, yoluna devam ediyor. Çünkü biliyor ki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na gittiği zaman ABD, İsrail hakkındaki bütün kararları veto edecek" dedi.

Diğer tarafta da Suriye'de insanların öldüğünü, Esat'ın halkına karşı zulüm ettiğini ifade eden Numan Kurtulmuş, "Esat halkına karşı, top, tüfek, uçak ne varsa kullanıyor. Ama ne zaman Suriye ile ilgili bir karar Birleşmiş Milletler'e gelse o da biliyor ki arkasında başka bir dayısı var. Rusya var, Çin var. Ne zaman Esat'ın elini kolunu bağlayacak bir karar çıkartılmaya kalkışsan o karar çıkmıyor" diye konuştu.

DÜNYA SİSTEMİ DEĞİŞECEK

Türkiye sadece bu bölgeyi düşünerek değil, bütün insanlığı düşünerek bir adım atılması için de gayret sarf ettiğini kaydeden Numan Kurtulmuş yeni bir dünya sisteminin kurulacağını söyledi. Kurtulmuş şöyle dedi:

"Sayın Başbakanımızın Dünya gündemine getirdiği fevkalade önemli bir konu var. O da Birleşmiş Milletler'in yeniden yapılandırılmasıdır. Niçin Birleşmiş Milletler'de belli ülkelerin veto hakkı varda diğer ülkelerin hakkı olmuyor. Hiç düşündünüz mü? Bugünkü dünya sistemi maalesef İkinci Dünya Savaşı'nın sonucuna göre kurulmuş bir sistemdir. Galiplerin, gücü olanların dünyayı yönettiği bir sistemdir. Mazlumların ise ezildiği bir sistemdir. Bu sistem istesek de devam edemez. Türkiye'nin siyasi misyonu sadece kendi içerisindeki gücünü artırmak aynı zamanda yeni bir dünyanın kurulmasıdır. Barış ve adalete dayalı yeni bir dünyanın kurulmasını sağlamaktır. Başta Birleşmiş Milletler olmak dünyanın bu bütün zulüm kuruluşları, haksızlığa göz yuman kuruluşları önümüzdeki 10 yıl içerisinde inşallah fonksiyonları değişecek adalete dayılı yeni bir dünya sistemi kurulacaktır. 'Dünya sistemi değişecek' sözü Türkiye'den başka hiçbir ülkeden kolay,kolay çıkmaz."

BİZE OY VERMEYENLERİN ÖNCE GÖNLÜNÜ SONRA OYUNU ALACAĞIZ

AK Parti'nin aldığı yüzde 50 oranındaki oyun yeterli olmadığını söyleyen Numan Kurtulmuş, kendilerine oy vermeyenlerin de oylarını almak için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Kurtulmuş, "Demokrasiyi daha ileriye götüreceğiz. Yeni Türkiye'yi ne pahasına olursa olsun kuracağız. Bu memlekette kimsenin vesayet borusu ötmeyecek. Milletten başka kimsenin sözü geçmeyecek. Adaleti, eşitliği, özgürlüğü eyvallah hep beraber sağlayacağız. Ama bunun için bize oy vermemiş yüzde 50'nin de önce gönlünü, zihnini sonra da oylarını alacağız. Eskişehir bu anlamda çok güzel bir çalışma alanı. Biz buraya yeni ve güçlü Türkiye'nin kurulması için geldik. Biz buraya herhangi bir siyasi hesap ve pazarlık için gelmedik. Biz yeni Türkiye'nin kurulması için de sadece elimizi taşın altına koymaya gelmedik. Bütün benliğimizi, kişiliğimizi ve ruhumuzu taşın altına koyarak bu mücadeleye katkı sunmaya geldi. Eskişehir'de 14 ilçemizin 9 tanesi bizde. Alamadığımız bazı belediyeler var. Ayrıca Eskişehir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı da var. Gözlerinizdeki pırıltı önümüzdeki dönemde Eskişehir'de 15-0 yapmayı gerektiriyor. Burada 10 yıldır iktidar olan AK Parti'nin büyükşehir belediye başkanlığını alması sizlerin boynunuzun borcudur."

TÜRKİYE'NİN DAHA İLERİYE GİTMESİ İÇİN AK PARTİ'YE KATILDIK

Siyasette bir parti kurmanın ve partiyi fesih etmenin bir irade olduğunu anlatan Numan Kurtulmuş, AK parti'ye katılmalarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız bizimle birlikte HAS Parti'yi fesih edip buraya katılma kararı alırken inanız ki bütün arkadaşlarımız Türkiye'nin daha ileriye gitmesi için güç birliği yapmamız, Başbakanımızın tabiriyle medeniyetimizin dallarını buluşturmamız ya da bu ırmağın farklı kollarını aynı geniş ırmakta buluşturmamız gerektiği şeklinde kanaat sahibi oldular. Katıldığım televizyon programında bana sordular 'Alıştınız mı?' Önce 22 Eylül'de İstanbul'daki katılım töreni için salona girdim. 4-5 bin kişi vardı. Çoğu tanıdığım arkadaşlar, birlikte çalıştığım arkadaşlardı. Birçok toplantıda şunu gördüm ki zaten aynı sözü söylemeye gayret eden ama başka tellerden aynı sazın sözünü söylemeye çalışan, aynı ırmağın farklı kollarını oluşturan arkadaşlarımız, kardeşlerimizdi. Bir olduğumuz, tanış olduğumuz, birlik olduğumuz, yedi ceddini bildiğimiz, geçmişini bildiğimiz arkadaşlarımızdı. Dolayısıyla alışma dönemi falan yok."

Numan Kurtulmuş konuşmasının ardından milletvekilleriyle birlikte HAS Parti ile MHP'den partilerine katılanlara AK Parti rozetleri taktı.