Hüyük İlçesi’ne bağlı İlmen Beldesi’nde düzenlenen Kiraz Festivali'ne katılmak için Konya’ya gelen Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bir restoranda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Suriye'deki olayları değerlendirerek başlayan Numan Kurtulmuş, bu ülkedeki olayların bir iç mesele değil, bölgedeki ülkeleri ilgilendiren bir konu olduğunu başta söylediklerini ve haklı çıktıklarını belirtti. Suriye'deki olayların artık bölgedeki ülkeleri de aştığına dikkat çeken Kurtulmuş, meselenin küresel bir boyut kazandığını, Rusya, Çin ve ABD'nin savaş gemilerini bölgeye gönderdiğini kaydetti. Türk savaş uçağının da göz göre göre düşürüldüğünü belirten Kurtulmuş, bundan sonra atılacak adımların, temkinli adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

'SAMSUN'DAKİ SELDE SORUMLULAR CEZALANDIRILMALDIR'

Toplantıda, Samsun'daki sele de değinen Kurtulmuş, daha önce İstanbul, Giresun ve Ordu'da da benzer olayların yaşandığını ve adeta birbirinin kopyası olduğunu, bu olayların nedeninin de şehirleşmenin yanlış yapılmasından kaynaklandığını ifade etti. Her zaman faturanın masum insanlara kesilmemesi gerektiğini kaydeden Numan Kurtulmuş, ''Sayın Bakan'ın da dediği gibi, sorumlular cezalandırılmalıdır. Bu sözler tozlu raflarda unutulmuş sözler olarak kalmasın. En kısa zamanda, başta Bakan olmak üzere sorumlular cezalandırılmalıdır'' diye konuştu.

'YAKINDAN İZLENİYORUZ'

Numan Kurtulmuş, son günlerde kendisi ve partisinin Ak Parti'ye katılacağı yönündeki haberlerin, Has Parti'nin Türkiye'de herkese adalet, özgürlük ve refah vaat eden projeleriyle, üslubuyla, diliyle yeni Türkiye kurma yaklaşımlarının, herkes tarafından yakından takip edilmesinden kaynaklandığını kaydetti. Kurtulmuş, 28 Şubat ile ilgili ilk olarak partisinin suç duyurusunda bulunduğu ve sürecin başladığını, yeni anayasa ile ilgili de ciddi şekilde oluşturdukları baskı sonucu çalışmaların başladığını söyledi. Bugün yüzde 50'lik bir kitlenin oyunu almış bir partide konuşulmasının tek nedeninin de yaptıkları ve söylediklerinin gücünden kaynaklandığını belirten Kurtulmuş, partisinin ve kendisinin iktidar ve muhalefet partileri tarafından yakından izlendiğini kaydetti.

Bugüne kadar siyasi parti rakiplerine karşı kullandığı üsluba dikkat ettiğini ifade eden Kurtulmuş, ''Siyasette üslubumuzla de etkili olduk. Bildiğimiz doğruları söyledik. Hükümet yanlış yapıyorsa, belirttik. Doğru olanında yanında olduk, destekledik. İnsanlara saygılı davrandık'' dedi.

'HERKES HADDİNİ BİLSİN'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in, kendisinin ve partisinin iktidar partisine katılacağı yönündeki açıklamasını da değerlendiren Has Parti lideri Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

''Son 10 gündür Türkiye kamuoyunu meşgul eden bir gelişme var. İktidar partisinin içerisinde Sayın Başbakan'ın ifade ettiği sözlerle ilgili bir süreç var. Ak Parti içinde konuşulan bir konuyu esas alarak, bazı kişiler, Numan Kurtulmuş ve Has Parti'yi itibarsızlaştırma şekline dönüştürmeye çalıştılar ve bu çabanın içine girdiler. Bunu gülerek takip ediyoruz. Ancak bugün kamuoyundaki bu beklenti dolayısıyla bu açıklamayı yapmak zorundayız. Herkes şunu bilsin: Numan Kurtulmuş ve Has Parti'yi itibarsızlaştırmaya kimsenin hiçbir odağın gücü yetmez. Çünkü Numan Kurtulmuş ve Has Parti itibarını bir gün de kazanmış değildir. Yıllar içinde olmuştur. Her sözü, her adımı, milletin neredeyse tamamı tarafından takip edilmiş ve takdir edilmiş olarak bugünlere geldik. Kimse boşuna çabanın içine girmesin. Bu çabalar fayda etmez. Hiç kimsenin de gücü buna yetmez. Herkes haddini bilsin. Herkes ne söylediğini bilsin.''

'HİÇBİR KURUMA TALEBİMİZ OLMADI'

Konu hakkında bildiklerini partisinin yetkili organlarıyla konuştuğunu belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Parti içinde konuştuğum konular dışında da bir şey bilmiyorum. Eğer bilirsem hem partimle hem de kamuoyuyla paylaşacağım. Bizim hiçbir kimseden, hiçbir kurumdan, hiçbir talebimiz olmamıştır. Biz, hiçbir kurumun, hiçbir çevrenin siyasi hesaplarının muhatabı olmayız. Hiçbir siyasi hesaplarında merkezinde bulunmayız. Buna rağmen herkesle ilişkilerimizi sürdürürüz. Herkesle her konuyu konuşuruz. Çünkü bizim acımızdan siyasetin dili anlaşabilmektir, konuşabilmektir. Biz açık siyasetimizi sürdürmeye devam ediyoruz.''

'BENİM MUHATABIM BAŞBAKAN'

Ak Parti'den teklif geldiğinde bunu kabul edip etmeyeceği yönündeki ısrarlı sorular üzerine Kurtulmuş, ''Bilgim, iktidar partisinin merkez yürütme kurulunda konulmuş olması, bunun dışında bilgim yoktur. Demokrasi olan bir ülkedeyiz; herkes konuşur ama benim bu konudaki muhatabım Sayın Başbakandır'' dedi.

Has Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu'nun konuyla ilgili yaptığı basın açıklamında, "Sayın Genel Başkanımızdan bir açıklama bekliyoruz" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Kurtulmuş ''Parti olarak herkesin rahat konuştuğu bir partiyiz'' ifadelerini kullandı.



İA,TY(İA/CK)