Çankırı'da Ak Parti il merkezini ziyaret eden Numan Kurtulmuş, asansörde mahsur kaldı. Binanın beşinci katında arızalan asansörden yaklaşık 5 dakika sonra Kurtulmuşve yanındakiler çıkarılabildi. Kurtulmuş, iki katı da merdivenden çıktı.

Partililere yaptığı konuşmada, son dönemdeki faili meçhullerin mutlaka aydınlatılması gerektiğine işaret eden Kurtulmuş, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun kaza mı suikast mi?, Rahmetli Turgut Özal zehirlendi mi zehirlenmedi mi? Türkiye'de Hrant Dink cinayetinden, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy cinayetine kadar bütün bu faili meçhullerden kurtulabilmesi lazım. Çok açık söylüyorum, Türkiye'nin bunlardan kurtulabilmesinin en önemli göstergelerinden birisi, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenip zehirlenmediğinin ortaya çıkarılmasından geçiyor. Eğer Türkiye Turgut Özal davasını çözemezse, hiçbir faili meçhul cinayetini aydınlatamaz" dedi.

Adli Tıp raporununun açıklandığını ve vücutta zehir bulunduğunu kaydeden Kurtulmuş, "Dolayısıyla bu zehir nasıl verildi, kimler tarafından verildi, ne şekilde verildi bunların açığa çıkması lazım. Görevde bulunan bir Cumhurbaşkanı, bu ülkenin en üst pozisyonunda bulunan bir insan dahi görevi sırasında zehirlenebiliyorsa, bu memlekette hiçbir kimse emniyet içerisinde olmaz demektir" diye konuştu.

"MİLLET, ORDUNUN KARŞISINDA DURANI SEÇTİ"

Numan Kurtulmuş daha sonra Kastamonu İl Başkanlığı'nca düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı. Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada ise, "Kim ordunun karşısında durduysa, millet onu seçmiştir. Bunu Adnan Menderes olayında, 80 darbesinde ve Ak Parti’nin kapatılmasına yönelik dava açıldığında tanık olduk” dedi.

Kurtulmuş, toplantılardaki konuşmaların ardından feshedilen Has Parti’nin Kastamonu teşkilatından Ak Parti’ye geçenlere rozetlerini taktı.