Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen 'Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolları' konulu konferansa konuşmacı olarak HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş katıldı. DPÜ Merkez Kamüpüsü'ndeki konferansı Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci izledi. Konuşmasında 28 Şubat süreciyle ilgili soruşturmaya değinen Numan Kurtulmuş, gelişmelerin hoşuna gittiğini söyledi. Kurtulmuş şunları kaydetti: "Kim ne hesap yayarsa yapsın, kim nasıl davranırsa davransın, milletin direnci var, bir de Allah'ın hesabı var. Bu memlekette milletin direnci çok kuvvetli olmuştur. 28 Şubat süreciyle ilgili bugün önemli mesafeler alınmıştır. 28 Şubatla ilgili gelişmeler hoşumuza gidiyor. İnşallah sonuç da ortaya çıkar. Ama sistemi değiştirmediğiniz takdirde, milli güvenlik kurulu böyle durduğu takdirde, yüksek askeri şura anayasal kuruluş olarak durduğu takdirde, asker, sivil çift başlı yargı devam ettiği takdirde bugün 28 Şubat olmaz. Hükümetin sayısal gücü var, iç ve dış konjonktür müsait değil, ancak korkarım ki yarın başka bir 28 şubat olur. Onun için aslolan milletin güçlü bir şekilde kendi yönünü kuvvetlendirmesidir. Ama siyasetin yapması gereken de sistemi millet adına değiştirmesidir."

TÜRKİYE SURİYE CEHENNEMİNE ÇEKİLİRSE BÖLGESEL SAVAŞIN FİTİLİ ATEŞLENİR

Türkiye'nin Suriye cehennemine çekilmemesi için dua ettiğini söyleyen Numan Kurtulmuş, çekilmesi halinde bölgesel bir savaşın fitilinin ateşlenmesine neden olunacağını öne sürdü. Kurtulmuş şöyle konuştu: "Korkarım ki bir müddet sonra Suriye'de bir ihtilal yaptırırlar. Yine azınlık olan gruplardan biri ihtilal yapar ve Esad'ı yurt dışına gönderirler. Ondan sonra hem batı yanlısı Nusayri rejimi gelmiş olur hem de sünniler asla iş başına gelemez. Arkadaşlarımla 2 Ağustos 2011'den beri bir uluslararası planı öngörüyoruz. Çok zor olduğunu biliyoruz, ama keşke bu uygulansaydı. 'Demokrasiye geçelim' denildiğinde azınlık diyor ki, 'hangi seçimi yapsanız sünni bir yönetim gelecek.' Dolayısıyla nusayriler bu işi bırakmak istemiyor. Onun için Baas Partisi'nin kapatılmasını, bütün unsurların temsil edileceği yeni partiler kurulmasını, bir yıllık süreçte anayasa, seçim ve siyasi partiler yasaları değişikliklerinin yapılmasını, sandıktan çıkacak gruba Esad'ın yönetimi devretmesini öngördük. Bunlar yapılamadı. Umut ediyorum, dua ediyorum ki Türkiye, Suriye cehennemine çekilmez. Çekilirse bu, bölgesel bir savaşın fitilinin ateşlenmesi olur."

Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş'a, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve DPÜ Ekonomi Kulübü'nce birer çini tabak verildi.