Ankara'da düzenlenen toplantıda, Türkiye ve dünyadaki enerji sorunları, enerjide Türkiye'nin mevcut durumu, piyasanın sorunları, çözüm önerileri ve Türkiye'nin enerji sektöründeki gelişmeleri üzerine görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantıya TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Saleh Sultansoy, EPDK Enerji Uzmanı İskender Şahin, Enerji Bakanlığı Uzmanı Mustafa Demirol, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Erdinç Yazıcı, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi İlhami Güler, İzo Dizayn Danışmanlık Genel Müdürü Denizhan Bütün, Çalık Enerji Elektirik Mühendisi Aytunç Zafer Akça, DSİ Genel Müdür Basın Müşaviri Erdinç Dumlu ile sektörde faaliyet gösteren Ali Ayar, Mustafa Karakaya, Özden Saygılı, Ömer İyiduvar, Mustafa Kılıç, Eyüp Sabri Koçak, Murat Kandaz, Alpaslan Akburak, Ali Balta katıldı. Ak Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Faruk Özkader de Enerji Çalışma Grubu toplantısında Kurtulmuş'a eşlik etti.

Katılımcılar enerji sektörünün farklı alanları ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında Kurtulmuş'a bilgi verirken, Türkiye ve Dünya'daki en önemli problemlerden biri olan Enerji sorununun çözümüne katkı sağlayacak enerji çalışma toplantılarının süreceği belirtildi.

Toplantı sonunda Aytunç Zafer Akça tarafından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş'un bir sözünün hat ile işlendiği bir çerçeve hediye edildi.