Başbakanlık'ta gerçekleşen görüşme sonrasında bir açıklama yapan Kurtulmuş, Başbakan'ın daveti üzerine görüşmek amacıyla biraraya geldiklerini söyledi. HAS Parti'nin, yeni Türkiye'nin kurulması için fikirleriyle, görüşleriyle, söylemiyle, ortaya koymuş olduğu programıyla projeleriyle ve süreçlere olan katkılarıyla Türkiye'de önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti;

"Bu çerçevede HAS Parti'nin yapmış olduğu faaaliyetler bütün siyasi partiler tarafından da ilgiyle izleniyor. Başbakanımızın, HAS Parti ile AK Parti'nin bütünleşmesi konusundaki davetini bugün aldık. Karşılıklı olarak konuyla ilgili görüşlerimizi paylaştık. Kendisi konuyu partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu'na götüreceğini ve bu süreçte yeni Türkiye'nin inşası konusunda bir güç birliğinin, bir güçlenmenin, birlikte mücadele etmenin uygun olacağını orada ifade edeceğini söyledi. Biz de bu daveti, partimizin Merkez Yürütme Kurulu'na ve Genel İdare Kurulu'na götüreceğiz. Dolayısıyla, bugün resmen bize bir davet yapılmış oldu. Bizde bu çağrıyla ilgili görüşlerimizi partimizin ilgili kurulları kararını verdikçe, kanaati oluştukça kamuoyuyla paylaşacağız."

"MAKAM VE MEVKİ BEKLENTİMİZ YOK"

Kendisinin ve diğer partililerin makam ya da mevki gibi bir beklentisinin olmadığını söyleyen Kurtulmuş, "Bir kez daha şunu ifade etmek isterim ne Numan Kurtulmuş olarak, ne de HAS Parti'de mücadele eden arkadaşlarımız olarak, hiçbirimizin bir makam, mevki beklentisi yoktur. Böyle olmadığını da zaten bütün Türkiye biliyor. Ancak yeni dönemde, yeni süreçte Türkiye'nin inşası için bizim de söylediğimiz ilkeler, prensipler çerçevesinde bir güç birliği imkanı olabilir mi, bunları müzakare edeceğiz ve konuyu şeffaf bir şekilde bütün kamuoyuna paylaşacağız" diye konuştu.



BY(FOTOĞRAF)