Geçtiğimiz günlerde YÖK'ün bu kararını protesto eden Kürtçe öğretmen adayları, bugün de Artuklu Üniversite önünde toplanarak, protestolarına devam etti. Oturma eylemi yapan öğrenciler daha sonra basın açıklaması yaparak, YÖK'ün bu tutumunu kınadı. Üniversite binası önünde toplanan yaklaşık 50 Kürtçe öğretmeni adayılarından Sinan Bularce, yaşanan süreç hakkında bilgi verdi. 500 adayın alınacağının duyurulmasından sonra, sınavı kazanan 500 öğretmen adayının aileleriyle birlikte Mardin'e gelerek yerleştiğini hatırlatan Bularce şunları söyledi:

"YÖK’ün bu gerekçesiz kararı bir yandan kamuoyunu hayal kırıklığına uğratmış, öte yandan da Artuklu Üniversitesi’nin Kürtçe eğitim çalışmalarını sekteye uğratmıştır. Bizler, eş ve çocuklarımızla, aile fertlerimizle Mardin'e yerleşmiş bulunmaktayız. Bazı arkadaşlarımız 4 bin lira olan harç parasını yatırmak için kredi çekti. Bazı arkadaşlarımız da yol masraflarını karşılamak için aynı şekilde kredi çekerek buraya yerleşti. Bir çok anlamda mağdur olduk."

REKTÖR YARDIMCISI YANLARINA GELDİ

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımıcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, oturma eylemi yapan öğretmen adaylarının olduğu alana gelerek onlarla bir süre sohbet etti. Öğrenciler kadar üzüntülü olduğunu belirten Prof. Dr. Yıldırım, "Bu eylemle bir hak elde edemezsiniz. Ben de sizler kadar üzülüyorum. Şubat ayında 250 kişilik bir ek öğretmen kadrosu istedik. İnşallah olacak. Bekleyelim o tarihe kadar bir şey elde edemezsek ben de sizlerle olacağım" diye konuştu. 

Yapılan görüşmeden sonra oturma eyleminden vazgeçen Kürtçe öğretmen adayları, sessizce dağıldı.



AA,NG(GG/COŞ)