Kandıra sahillerinde deniz sezonunun açılması ile birlikte görev yapacak kurtarma timi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı öncülüğünde Sekapark deniz kenarında tatbikat yaptı. Tatbikatı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoglu, İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Osman Poyraz ile çok sayıda kişi izledi. Zoodyak bot ve Jet- skilerle yapılan gösteri ardından dalgıçlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin amblemi olduğu flamayı denizden karaya çıkardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, itfaiye erlerinin yangın, deprem, sellerde ve her türlü afetlerde halkın yanında olduğunu belirterek, "Kocaeli sahillerinde 2005 yılından bu yana boğulmak üzere olan 1342 kişiyi hayata döndürdüler. Bu yıl da Kandira ve Karamürsel sahillerinde görev yapacak kahramanlarımızı bir kez daha kutluyorum" dedi.

Kandıra ve Karamürsel sahillerinde görev yapacak kurtarma ekipleri 2 Haziran-16 Eylül tarihlerinde görev yapacak. 2005 yılından bu yana Bağırganlı, Seyrek, Kumcağız, Cebeci, Karamürsel Altınkemer ve Ereğli Kumyalı'da bin 342 kişiyi kurtaran tim bu sezon 6 zodyak bot, 4 jet- ski, 3 adet 4x4 araç, 7 ambulans ile görev yapacak.



EY,BK(MB/İD)