Ankara'da dün kürtaj eylemi nedeniyle gözaltına alınan Halkevleri üyesi 27 kadın Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulandı. Adli Tıp Kurumu'nda 2 kez sağlık kontrolünde geçirilen kadınlar, Emniyet'te 7 saat ifade verdikten sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan kadınlardan Özlem Dönmez, sadece demokratik haklarını kullandıkları için gözaltına alındıklarını belirterek, şu irrialarda bulundu:

"Gözaltı sırasında çok kötü muameleye maruz kaldık. Polisin küfürlerine ve hakaretlerine uğradık. Gözaltı aracına alındığımızda da kadın polislerin şiddettine maruz kaldık. Kadın polisler bana ve arkadaşlarıma hakaretler yağdırıp, şiddet uyguladı."

POLİSTEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Gözaltı sırasında ve konuldukları araçta şiddette maruz kaldıklarını ileri süren Özlem Dönmez, "Çoğu arkadaşımızın el ve kollarında morarmalar vardı. Kollarında sıyrıklar oluştu. Sağlık kontrolünde geçirildiğimizde bunları dile getirdik ve sağlık raporlarımıza bunları yazdırdık. Polisten şikayetçi olduk. Sadece demokratik hakkımızı kullandığımız için bize bu şiddetti uygulayanların peşini bırakmayacağız" diye konuştu.



FK(FK/İD)