Tarihi Kaleiçi Yat Limanı'ndan ayrılmadan önce basın açıklaması yapan yaklaşık 50 kadar Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği üyesi, Türkiye, İspanya, Polonya, İsviçre gibi birçok ülkede kürtaj hakkının saldırı altında olduğu söyledi. Grup adına yapılan açıklamada, Türkiye'de hükümetin doğrudan kürtaj hakkını yasaklanmasına yönelik politikalar izlediğini belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

"Kürtaj konusunda kadınlarının kararının yok sayan devlet, tecavüz davalarında kadının rızasının arayarak bu insanlık dışı olayı kendi eliyle meşrulaştırmaktadır. Tecavüze rıza gösteren devlettir. Devlet tecavüzü yargılamadığı gibi tecavüz sonrası gebe kalan kadınlar ve çocukları da doğurmaya zorlamaktadır. Yalvaçlı N.Y. tecavüz sonucu hamile kalmış fakat kürtaj yapılmadığı için doğurmak zorunda bırakılmış ve psikolojik bunalıma girmiştir. Kadınlarının yaşamının zapturapt altına alınmasına itiraz ediyor, kadın bedeninin sadece kadınlara ait olduğunu tartışılmayacağının altını çiziyoruz."

Basın açıklamasının ardından dernek üyesi kadınlar, mor zemine beyaz harflerle 'Kadınlar Yürüyor Akdeniz'den Okyanusa' yazılı pankartları, mor bayraklarıyla tekneye binerek Antalya Körfezi'ne açıldı. Eylem gezisi akşam saatlerinde sona erecek.