AK Parti Mersin İl Kongresi'ne katılmak üzere uçakla Adana'ya gelen Kürşat Tüzmen'i VIP Salonu önünde Çukurova Yörük Türkmenler Birliği yöneticileri ve yaklaşık 50 kişi tarafından alkışlarla karşılandı. Davul zurna tarafından seslendirilen 'Türkiyem' türküsünü dinleyen Kürşat Tüzmen, kendisini Türkmen Beyi seçen yörüklere bir kez daha teşekkür etti.

Coşkulu karşılamanın kendisini duygulandırdığını dile getiren Kürşat Tüzmen, yörük Türkmen camiasının bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Tüzmen, "Biz ne diyoruz 'tek devlet diyoruz, tek millet diyoruz, tek bayrak diyoruz, tek vatan' diyoruz. Bu söylediklerimizi Sayın Başbakanımız da her yerde vurguluyor. Bizim zaten bir milletimiz, bir devletimiz, bir vatanımız, bir bayrağımız vardır. Bayrağımızın adı Türk Bayrağı'dır. Milletimizin adı Türk Milletidir. Bunun sağını, solunu kimse eğip bükmeye kalkmasın. Bu bayrak altında bir millet yaşar, o da Türk milletidir" dedi.

Terör ve bölücülük faaliyetlerine de değinen Tüzmen, şunları söyledi:

"Bu ülkenin ekmeğini yiyip, bu ülkenin suyunu içip, bu ülkenin okullarında okuyup, ondan sonra iş dünyasına girip, parasını kazananlar, ondan sonra da dönüp o okudukları ilköğretim okulunun öğretmenini vuranlar, Türkiye'nin güvenlik güçlerini, polisini, askerini şehit edenler, iş adamı olup para kazanıp, terör örgütüne para yardımı yapanlar. Bunlar şerefsizdir. Ülkemizden bu şerefsizler kazınıp silinecektir. Yörük Türkmen Birliği de bu şerefsizlerle baş edecek birliktir. Bizim ayyıldızlı bayrağımız da sonsuza kadar Türk vatanı üstünde dalgalanacaktır."

Tüzmen, karşılamanın ardından karayoluyla Mersin'e hareket etti.


FK(OA/AAA)(FOTOĞRAF)