Malatya'nın Akçadağ İlçesi'ne bağlı Kürecik Köyü'nde düzenlenen Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alparslan Özdoğan’ı anma etkinliği cemevinde yapıldı. Etkinliğe CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, 68’liler ve 78’liler Dernek yönetici ve üyeleri EMEP Malatya il yöneticileri, sanatçı Ferhat Tunç, bazı belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Halaylarla başlayan etkinliğe katılanlar Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alparslan Özdoğan’ın resimlerinin bulunduğu pankartları taşıdılar ve 'ABD Kürecik’ten defol' sloganı attılar. Jandarmanın da yoğun güvenlik önlemi aldığı anma etkinliğinde konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kürecik'te radar sistemi kurulacağını bir gece yarısı öğrendiklerini belirterek, “ Burada yazan ABD, oynayan AKP. Burada Kürecik, Türkiye ABD’nin kılıcı İsrail’in kalkanı oldu. Burasını ABD’nin yatak odasına çevirmek istiyorlar. Ama sizlerden aldığımız güçle buna izin vermeyeceğiz” DEDİ.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de "Başbakan bu ülkede kendisini tek hakim ilan ediyor. Uludere'de olduğu gibi Kürtleri katlediyor, tutuklayarak zindanlara atıyor" die konuştu.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan kişiler, 41 yıl önce ölenlerin anısına fidan dikti. Jandarma, etkinliğe katılanların Radar Üssü'ne çıkma olasılığına karşı giriş yolunda barikat kurarken, etkinliğe katılanlar fidan dikiminin ardından dağıldı.

İran'dan gelen bir televizyon ekibinin de Kürecik'teki etkinliği baştan sona izlemesi dikkati çekti.