Vatandaşların bayramda mağdur olmaması için bayram öncesi Mamak Belediyesi, Ortaköy Kurban Pazarında kurbanlıklara gebelik muayenesi ve genel sağlık taraması gerçekleştirdi. Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından kurbanlıklar üzerinde gerçekleştirilen bu uygulamanın kurban bayramında ortaya çıkabilecek sorunları ortadan kaldıracağı belirtildi. Uygulamanın bilimsel ve görsel bir yöntem olması dolayısıyla yanılma payının çok az olduğu bildirildi. Taramada kurbanların gebe olup olmadığı, vücut ısıları, genel durumları, tüy yapıları ve hayvan hastalıklarına dair genel kontrolleri gerçekleşti. Taramalar sonunda gebe çıkan hayvanlar kurban alanı dışına çıkarılırken, bayramın son gününe kadar görev yapacak boğa yakalama timi de hedef tahtasına atış yaparak antrenman yaptı.

Kurbanlıklara uygulanan gebelik taramasının bayramda alıcı ve satıcıları mağdur etmeyeceğini bildiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kurban pazarında vatandaşın ihtiyacı olan her türlü donanımın sağlandığını belirtti. Akgül, "Kurban pazarımızda sağlık ve hijyen koşullarına büyük önem veriyoruz. Tüm gün güvenliğin sağlandığı kurban pazarımızda 3 çadır arasına bir çeşme yerleştirdik.4 adet kesim alanı oluşturduk" dedi.

ÜLTRASONOGRAFI CİHAZI İLE GEBELİK TESTİ

Veteriner Hekim Mustafa Yüksel, "Ortaköy kurban pazarında gerçekleştireceğimiz gebelik taraması kurban bayramında ortaya çıkabilecek sorunları ortadan kaldıracak. Ultrasonografi cihazı ile hayvanın gebe olup olmadığını tespit ediyoruz. Uygulama hem bilimsel hem de görsel olduğu için çok modern bir yöntem ve yanılma payı da çok düşük. Ayrıca hayvanların pasaportlarının olup olmadığını kontrol ediyor, kulak küpelerine de bakıyoruz. Bayram boyunca kesilen kurbanların etlerinin sağlıklı olup olmadığını da kontrol ediyoruz" dedi.

MAMAK'TA BOĞALAR ARTIK KAÇAMAYACAK

Mamak Belediyesi Kurban Bayramı süresince kesim sırasında kaçan kurbanlıkların insancıl yöntemlerle yakalanması amacıyla Kurban Yakalama Ekibi olan Boğa Timlerini oluşturdu. Kurban Pazar alanında hedef tahtasına atış yaparak antrenman yapan ekip, bayramın son gününe kadar görev yapacak.