Çağırdıkları itfaiyenin suyu çekemeyeceğini öğrenince ellerinde kürek ve kovalarla su tahliyesi yapan hayvancılar, sabaha kadar çalıştılar. Kurban satış yerlerinde her yıl benzer sorunlarla karşılaştıklarını söyleyen hayvan sahiplerinden Mücahit Şimşek,

“Dün gece 15-20 dakika hiç durmadan yağmur yağdı. Sular dizimize kadar yükseldi. Hayvanlarımız suların içinde idi. Belediye ve 155’ i aradık. Gelen olmadı. Kovalarla kendi çabalarımızla suları tahliye ettik. Her yıl benzer sorunlar yaşıyoruz. Bu durumun çözümlenmesi için bizlere kapalı alanlar yapılmasını istiyoruz. Ne banyomuz, ne lavabomuz var. Bu pazarların yağmura karşı korunaklı yerlerde kurulmasını istiyoruz” dedi.

Trakya’dan kurbanlık getirdiklerini söyleyen Ali Aydemir Aydın ise “Bir anda aşırı şekilde yağmur başladı. Bazı arkadaşların çadırı çöktü. Biz tedbirimizi daha önceden almıştık. Ancak zeminin dengesizliği yüzünden hayvanlar 15-20 cm sular altında kaldı. İhbarımız üzerine itfaiye geldi. Ancak ‘Biz suları dalgıç pompayla çekemeyiz’ dediler. Belediyeden zemini düzeltmesi için dozer istedik. Yardımcı olmadılar. Kendi imkanlarımızla zemine mıcır döküyoruz. Saatlerdir ayaktayız” dedi.

(BB)