Sefa KIDIK-Ozan URAL/İSTANBUL,


İSTANBUL’da, kurbanlık hayvanlar kesim alanlarına gece yarısından sonra gelmeye başladı. Beşiktaş Belediyesi’nin kurban kesim alanına hayvanların sokulmamasının suçlusu olarak ilçe kaymakamı ve hükümet gösterildi. Komşu ilçe Beyoğlu’nda ise, erkenden verilen numaralarla hayvanlarını kesim alanına getiren kurban sahipleri yapılan hizmetten memnundu.


Kurbanlıklarını Beşiktaş’taki kurban kesim alanına erkenden getiren yaklaşık 15 kişi yapılan uygulamayla şok oldu. Önceki senelerde hayvanlarını geceden getirdiklerini belirten hayvan sahiplerinden İrfan Genç, “Kurbanlarımızı getirdik içeriye giriş yasak. Neden yasak. Sabah 08.00’de ancak hayvan sokabiliyoruz. Bu saatte namazımı kılarsak, buraya gelişimiz 1-2’yi bulur hayvanımız kestirmemiz. Kalabalık olacak, curcuna olacak. Komisyon kararı deniyor. Komisyon başkanı kim mülki amir, mülki amir kim yok. Bu bir hizmetse mülki amir çok görevini yerine getiriyor. Beşiktaşlılara güzel bir sürpriz yaptılar. Kimseye bildirim yapmadılar. Hayvanlarımız arabada bekliyor. İndiremiyoruz, yasak. Kamyonetçilerle kavga ediyoruz, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bizi belediyeyle baş başa bırakıyorlar. Belediyenin suçu yok. Bugün kurbanımızı keseceğiz, kesmeyeceğiz veya parklarda keseceğiz. Gelip cezalarını kessinler bize yapacak bir şey yok. Herhalde bu suçu belediyeye yıkacaklar, biz öyle tahmin ediyoruz. Bu belediyenin suçu değil, Beşiktaş mülki amirinin suçu, hükümetin suçu. Bize güzel bir sürpriz yaptılar, biz de onlara seçimde sürpriz yapacağız herhalde” dedi.


Öte yandan Beşiktaş’ın sınır ilçesi Beyoğlu Belediyesi’nin Piyalepaşa Bulvarı üzerindeki kurban kesim merkezinde ise kurban sahipleri yapılan uygulamadan ve hijyen kurallarından memnun olduklarını dile getirdi. Kurbanını gece saatlerinde kesim alanına getirdiğini söyleyen Fahrettin Taşbaşı, “Sıra aldık, kurbanımızı getirdik bekliyoruz. Kurbanımızı da bekliyoruz. Beyoğlu Belediyesi güzel bir tesis kurmuş, biz de bundan yararlanalım dedik. Makbuzumuz elimizde, her şey düzenli. Hayvanı bize 230 lira makbuz karşılığında kesip, parçalayıp verecekler” diye konuştu.


 


(fotoğraf)


 


SK-OU (GÖ)