Erzurum'da belediye tarafından her yıl oluşturulan 'kurban timi' bu Kurban Bayramı'nda da görev alacak. Belediyenin Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli 5 personelle oluşturulan tim, merkez Yakutiye İlçesi'ndeki hayvan pazarına tatbikat yaptı. Kaçan kurbanlıkları ellerindeki iğne atan tüfeklerle 2 dakika gibi kısa sürede yakalayan timin başarısı dikkat çekti. Timde görevli Vahit Polat, Mustafa Kınay, Emrah Karakaya, Osman Sivri ve Suat Kulaç, Erzurumlulardan alkış aldı.

Geçen yıl kaçan 250 kurbanı yakalayarak sahiplerine teslim ettiklerini söyleyen kurban timinden sorumlu Veteriner Hekim İkram Coşar, ekibin 24 saat görevde olduğunu söyledi. Kurbanlığı kaçanın 'Alo 153' hattını arayarak ihbarda bulunmasını isteyen Coşar, "Vatandaş kaçan kurbanlığı yakalamaya çalışmasın. Çünkü bu gibi durumlar sakatlanmalara ve hatta ölümlere neden olabilir. Ekibimiz kurbanlığı gördükten 3 dakika sürede yakalayıp sahibine teslim ediyor. Bu işlemi tamamen ücretsiz yapıyoruz" dedi.

Belediyeninin oluşturduğu kurban timinde 3 yıldır görev yaptığını söyleyen Osman Sivri ise "Çılgın kurbanları yakalamak bizim işimiz. En kızgın boğayı bile 2 dakikada dize getiririz" diye konuştu.



Tİ(KS/CK)