Sivas Belediyesi'nce belirlenen ahırlar bölgesinde açılan kurban pazarında bayram yaklaştıkça haraketlilik artıyor. Pazarın en iri hayvanı olan 'Yiğido' adlı simental cinsi tosun ise görenlerin ilgisini çekiyor. Ulaş İlçesi'ne bağlı Kazanpınar Köyü'nde İbrahim Oğuz tarafından yetiştirilen 1 ton 50 kilo ağırlığındaki tosun 11 bin liraya alıcı bekliyor. 'Yiğido'ya çok fazla alıcı çıktığını belirten İbrahim Oğuz, henüz kimseyle anlaşmaya varamadıklarını ifade etti.

Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı da pazarda incelemelerde bulundu. Sivas halkının temiz hizmet alması için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Demirok, "Hayvan pazarımız, halkımızın kurban ihtiyacını karşılamak için hizmete açılmış durumda. Hemşehrilerimizin daha temiz bir ortamda hizmet alması için bu alana gerekli önemi vererek çalışmalarımızı tamamladık. Üretici arkadaşlarımıza da kura çekimi ile gerekli yer tahsislerini yaptık. Belediyemiz bünyesindeki 34 çadırlık alanı ilgili şahıslara teslim ettik. Burdaki hayvan sahiplerinin günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği ortamlar oluşturuldu. Ayrıca veterinerlerimiz buradaki hayvanları kontrol ediyor" dedi.

Bu arada, hayvan pazarını ziyaret eden Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu ekipleri de sahte paraya karşı satıcıları uyarmak amacı ile bilgilendirme broşürleri dağıttı.



GC(EA/CK)