İzmit'te Yeşilova Mahallesi'nde kurulan Kurban Pazarı'nda 100'e yakın satıcı bulunuyor. Daha çok büyükbaş hayvan ağırlıklı olduğu görülen kurbanlık pazarında fiyatları 5 bin liradan başlayıp 8 bin liraya kadar çıkan dana ve boğalar göze çarpıyor. 

Adem Kökçü adlı kurbanlık koç satıcısı, büyükbaşlara oranla daha ucuz olduğu için kendi kurbanlıklarını daha kolay sattığını söyledi. Koç fiyatları 550 ile 850 TL arasında değişirken, bu fiyatların geçen yıldan fazla yüksek olmadığı belirtildi. 

Yozgat'tan kurbanlık getirdiğini söyleyen Mehmet Ünal ise "Devlet kendi çocuklarına sahip çıksın" diyerek ithal kurbanlığa artık izin verilmemesini, ayrıca Anadolu'dan getirdikleri kurbanlıkların İstanbul'un Avrupa yakasına götürmelerine de izin verilmesini istedi. Yem ve kurbanlık satış yerinin pahalı olmasından yakınan Mehmet Ünal, yeterince satış yapamadığını, her gün zararlarının arttığını ve kurbanlıkların elde kalacağından endişe ettiğini söyledi. Mehmet Şirin adlı satıcı da satışların düşük olmasından yakındı. 

Serkan Moğultay da Kars bölgesinden getirdikleri büyükbaşları besiye aldıktan sonra satışa sunduklarını belirtti. Diğer satıcılar gibi endişeli olmayan Moğultay, "Satabilen satıyor. Ben kurbanlıkların yarısını sattım. Onlar kurbanlıklarının ellerinde kalacakları telaşı içinde bunları söylüyorlar. Bayrama kadar kimsenin elinde kurbanlık kalmaz. Şimdi bugünlerde telaşa düşenler fiyatları da iyice indirip zararına satıyorlar. Bu zararına satanlar pişman olacak. Ellerinde kalsa bile bu hayvanlar kasaplık olarak hemen alıcı bulur. Zaten bayramdan sonra kasaplık hayvan bulmak da zorlanacak ve karaborsaya düşecek" diye konuştu.



MB(MB/BT)