Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kurban Bayramı öncesi çaldıkları hayvanları ucuz fiyata satmaya çalışan şebekeye yönelik Gaziantep, Kayseri, Sivas, Yozgat ve Kahramanmaraş'ta operasyon düzenledi. Operasyonda 451'i küçükbaş, 11'i de büyükbaş olmak üzere toplam 462 kurbanlık hayvanı çaldıkları belirlenen Reşit K., Osman K., Ali Yıldıray D., Hasan G., Hasan K. ve Ferhat Ş. yakalandı.

Şüphelilerin, Türkiye'nin farklı illerinde köylere giderek ahırlarda ses çıkarmamaları için köpek ve tavukları zehirleyip kurbanlık hayvanları çaldıkları ve bunları da Gaziantep'e getirip tanesi 200 liraya satmaya çalıştıkları belirlendi.

Çalınan hayvanlardan 430'u sahiplerine teslim edildi. Geri kalan 32 hayvanın bir kısmının satıldığı, bir kısmınınsa nakliye esnasında sıkışmadan dolayı telef olduğu bildirildi. Operasyon sırasında, şüphelilerin üzerinden polis telsizi ve rozeti çıkması da dikkat çekti. Yakalanan ilk şüpheli Reşit K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 5 kişi de emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.