Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla Denizli’nin de aralarında olduğu pek çok ildeki camilerde bir süre önce yaz Kuran kursları düzendi. Okulların tatile girmesiyle birlikte aileleri tarafından kursa gönderilen öğrenciler, camiyle tanıştı. Kuran kursu verilen camilerden biri de Denizli’deki Konyalıoğlu Camisi oldu. Kursa 120 çocuk katıldı. Caminin imamı Ali Sürücüoğlu, kursa katılan çocukları sevindirmek için Sümerpark Alışveriş Merkezi’ndeki bowling salonuna götürdü. Burada düzenlenen ve dereceye girenlerin çeşitli ödüller kazanacağı turnuvada, çocuklar kıyasıya mücadele yaşadı. Gönüllerince eğlenip, stres attı.

Konyalıoğlu Cami İmamı Ali Sürücüoğlu, projelerinin cami ile çocuk buluşması olduğunu belirterek, “Camilerimiz çiçek açtı' anlamında çocuklarla buluşuyoruz. Her yıl çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl da kursumuza gelen çocuklar için bowling turnuvası düzenledik. Çocuklarımıza camilerin sadece dinsel anlamda değil de sosyal anlamda faaliyetlerin de olabileceği yerler olduğunu göstermek istedik. Bunun yanında arkadaşlık, dostluk, kaynaşma duygularını yükseltmek anlamında böyle bir etkinlikte bulunduk. Bu etkinlikler sayesinde çocuklara camilere daha bir istekli geliyor” dedi.

Sürücüoğlu, okullarda Kuran-ı Kerim dersinin seçmeli olarak okutulacak olması nedeniyle camilerdeki kurslara ilginin büyük olduğunu söyled.

RÇ (İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)