Vali Recep Yazıcıoğlu İlköğretim Okulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında dün yapılıp dağıtılan tavuklu pilav artınca okul görevlileri kalan yemeğin Kuran kurslarına gönderilmesine karar verdi. Bunun üzerine tavuklu pilavlar, 1200 Evler Mahallesi’ndeki Bölge Yatılı Kuran Kursu’na götürüldü. Tavuklu pilav, dün öğrencilerin öğleyin yemesi için Üçgen, Ömür ve Bahçelievler Kuran kurslarına dağıtıldı. Üç Kuran kursundaki birçok öğrenci, akşam saatlerine doğru mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi gibi şikayetlerde bulundu.

İlk olarak, Üçgen Kız Kuran Kursu’ndaki öğrenciler, ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Ardından, Ömür Kız Kuran Kursu’ndaki kız öğrenciler, ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Son olarak da Bahçelievler Erkek Kuran Kursu’nda iki öğrenci zehirlendikleri için hastaneye kaldırıldı. Sağlık görevlileri ambulanslarla dün akşamdan bu yana Kuran kursları arasında mekik dokudu. Şu ana kadar zehirlenen öğrenci sayısı kız öğrenciler çoğunlukta olmak üzere 85’e çıktı. Hastanelerde tedavileri tamamlanan öğrenciler taburcu edildi. Polis ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri zehirlenmelerle ilgili soruşturma başlatırken, tavuklu pilavdan alınan örnekler laboratuvara gönderildi. Denizli Müftülüğü de konuyla ilgili idari soruşturma başlattı.

İl Müftüsü Alaattin Gürpınar, "İkram edilen tavuklu pilav Kuran kurslarına dağıtılmış, bunlardan yiyen öğrenciler de zehirlenmiş. İstenmeyecek bir olayla karşılaştık. Şu ana kadar 85 öğrenci zehirlendi ve tedavileri hastanelerde yapıldı. Olayla ilgili biz de idari soruşturma başlattık" dedi.



RÇ(İÖ/CK)