Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokolle, Kuran kurslarında öğrencilere sabah dini eğitim verilirken, öğleden sonra da spor yapmalarını sağlayacak çalışmaların ilk adımı İzmir’de atıldı. Protokolle ilgili olarak İl Müftü Vekili İlyas Öztürk ve Müftü Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret etti.

İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, yaz dönemi Kuran kurslarında çocuklara dini bilgilerin yanı sıra, sevgi ve inanç temeline dayanan eğitim de verdiklerini vurgulayarak, “İnşirah suresinde belirtilen, “Boş kalınca başka bir işe koyul' ayetini uygulayarak çocuklarımızın ruh ve beden gelişimlerine katkısı olan spora yönlendireceğiz. Müftülük binamızda, tüm ilçelerdeki Kuran kurslarında sporla ilgilenecek temsilcilerle toplantı yapacağız” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, teşkilat bünyesindeki antrenörlerin, Kuran kursunda eğitim gören çocuklara spor yaptıracağı belirtildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, sağlıklı yaşam, yasa dışı faaliyetlerden ve obeziteden uzak tutmak için gençlere spor yapma imkanı sağladıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Söz konusu protokol doğrultusunda Kuran kurslarına katılan çocuklarımıza bu işte deneyimli antrenörlerimiz nezaretinde spor yaptırarak, daha fazla gencimize spor kültürünü ve alışkanlığını kazandırmak istiyoruz. İyi bir programla projeyi ilimizde hayata geçireceğiz.”



US(AAA)