Şırnak'taki birbirlerine yakın olan Küpeli ve Kilise dağlarındaki PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bu sabah saatlerinde hava destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Cizre Jandarma Komutanlığı'ndan komandolar, Cizre ve Güçlükonak İlçeleri arasında bulunan Küpeli ve Kilise dağlarına çıktı. Tam teçhizatlı olarak bölgeye gönderilen komandolar her iki dağın stratejik bölgelerine yerleşerek, giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Mayın ve patlayıcılara karşı bölgede tarama yapan güvenlik güçleri, daha sonra kırsal bölgeye geçti.

Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı'nın yönettiği operasyona katılan komandolar 2 bin metre rakımlı tepelere çıktı. Olası bir çatışma veya patlayıcıya karşı çok dikkatli hareket ettikleri gözlenen güvenlik güçlerine havadan helikopterler de destek verdi. Sikorsky helikopterlerin yüksek tepelere asker indirdiği operasyonda, askerlerin geniş bir alanda tarama yaptıkları görüldü.

Siirt ile Şırnak'ın Cizre ve Güçlükonak ilçeleri üçgeninde yoğunlaşan operasyona Küpeli Dağı eteklerinde bulunan Akçay Piyade Tugayı'ndan da destek verildiği belirtildi.