Olay dün gece merkez Atakum İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı sahilinde meydana geldi. 1997 yılında cinayet suçundan tutuklandığı 2002 yılında 'Şartla Salıverme Yasası'ndan yararlanarak tahliye olan Uysal Sarıboğa, Bafra İlçesi'nde cep telefonu bayiliği yapmaya bayşladı. İşleri kötü giden ve iflas ettiği ileri sürülen Uysal Sarıboğa, 2 yıl önce Gülnara Bak ile tanıştı.

Sarıboğa sevgilisi Bak ile dün gece Samsun'da buluşarak bir büfeden içki aldıktan sonra sahilde kumsala oturup sohbet etmeye başladı. Gülnara Bak, kendisini cep telefonu ile arayan kişiyle konuşmaya başladı. Bak, telefonla konuştuğu sırada iddiaya göre Uysal Sarıboğa'nın yüzüne bakıp Gürcistan diliyle bir şeyler söyledikten sonra cep telefonunu kapatınca aralarında tartışma başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Uysal Sarıboğa üzerinde taşıdığı bıçağı çıkartıp peş peşe sapladığı sevgilisini boğazından, göğsünden ve karın boşluğundan ağır yaraladı.

Olayı görenler polise ihbarda bulunurken, ağır yaralı sevgilisi Gülnara Bak'ı kollarının arasına alan Uysal Sarıboğa, gelen polislere bıçağı gösterdi, "Kimse gelmesin. Kimse karışmasın. O benim canım" dedi. Polis kısa bir süre sonra şüphelinin elinden bıçağı alıp gözaltına almak isterken çevrede toplananlar Uysal Sarıboğa'yı linç etmek istedi.

Ağır yaralı Gülnara Bak, ambulansla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Olay yerinde çevredekilerin linç girişimi sırasında yüzünden hafif yaralanan Uysal Sarıboğa, özel bir hastaneye götürüldü. Burada tedavisi yapılan Sarıboğa, üzerinde hastane kıyafetiyle Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Bafra'da 1997 yılında işlediği cinayet nedeniyle 5 yıl cezaevinde kaldığını söyleyen Uysal Sarıboğa ifadesinde, "Gülnara ile buluşup sahilde bir taşın üzerine oturup içki içip sohbet etmeye başladık. Sohbet sırasında Gülnara'yı cep telefonundan birisi aradı ve sohbet etmeye başladı. Sohbet sırasında bana dönüp yüzüme bakarak Gürcistan diliyle birşeyler söyledi. Galiba 'p......k' dedi. Sinirlendim tartışmaya başladık. Çok sinirlendim ve sürekli üzerimde taşıdığım bıçağı çıkarttım. Gerisini hatırlamıyorum. Pişmanım" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.