Kumluca'dan ailesiyle birlikte Elmalı'ya giden Mehmet Topaç yönetimindeki 07 V 9850 plakalı cip, dün saat 22.00 sıralarında Finike- Elmalı karayolunun 22'nci kilometresinde kontrolden çıkıp takla atarak karşı şeride geçti. Ardından şarampole yuvarlanan cipin sürücüsü Mehmet Topaç ve eşi Fatoş Funda Topaç, çocukları 14 yaşındaki İbrahim, 7 yaşındaki Arda ve Ela Topaç araç içerisinde sıkıştı. Yaralılara ilk müdahaleyi kazayı görenler yaptı. Haber verilmesi üzerine olay yerine Finike ve Kumluca'dan itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sıkıştığı yerden çıkarılan sürücü Mehmet Topaç ve eşi Fatoş Funda Topaç'ın olay yerinde yaşamını yitirdiklerini belirlendi. Kazadan yaralı kurtulan çiftin çocukları İbrahim, Arda ve Ela Topaç ambulanslarla Finike Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedaviye alınan yaralılardan durumu ağır olan Ela Topaç ve ağabeyi İbrahim ilk müdahalenin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Çeşitli yerlerinden yaralanan Ela Topaç, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Ramazan Bayramı arefesinde meydana gelen kaza, Kumluca'yı yasa boğdu. Arda ve İbrahim Topaç'ın tedavileri sürerken, baba Mehmet, anne Fatoş Funda ve ailenin en küçük çocuğu Ela Topaç için Kumluca Merkez Camii'nde bugün cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kumluca Belediye Başkanı AK Parti'li Hüsamettin Çetinkaya, Topaç ailesinin yakınları ve yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. Öğle vakti kılınan namazın ardından omuzlarda taşınan üç cenaze, Kumluca Asri Mezarlığı'na götürülerek, gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.



EK(HA/SS)