Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yarışmayı çok sayıda vatandaş izledi. Yarışmada katılımcılar, 5 dakikada en çok acı biberi yemek için çaba gösterdi. Yarışmacılara biberle birlikte yemeleri için 1'er kilo da domates verildi. 5 dakika sonunda 220 gram acı sivri biberle 1 kilo domatesi yemeyi başaran Murat Kiğılı birinci olurken, 180 gram biber yiyebilen Tacettin Şaran ikinci, 140 gram biber yiyen Havva Avşar ise üçüncü oldu.

Yarışmanın birincisi Murat Kiğılı çiftçilik yaptığını belirterek, "Ben de biber üreticisiyim. Acı biberi çok seviyorum, yalnızca acı sivri biber değil, yemeklerle birlikte cin biber yiyorum. Bu nedenle yarışma benim için zor olmadı" dedi.

Kumluca Kaymakamı Salih Işık da, ilçede üretilen ve Türkiye'nin her yerine gönderilen tüm sera ürünlerinin güvenle tüketilebileceğine değinerek, "Domates ve biberin en kalitelisi Kumluca'da yetiştiriliyor" diye konuştu. Sera ürünlerinde kimyasal ilaç kalıntısı tartışmalarına cevap niteliğinde bir yarışma düzenlediklerini anlatan Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya ise "Yarışmayla ülkemizde seracılığın başkenti kabul edilen Kumluca'da yetiştirilen ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğunu ve bölge insanının bunu kendisinin de tükettiğini göstermek istedik" dedi.

Yarışmada birinci olan Murat Kiğılı'ya Başkan Çetinkaya tarafından Cumhuriyet Altını hediye edildi. Yarışmadan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan festival hatıra standında Kaymakam Işık, eski Kırkpınar başpehlivanı Hasan Tuna ile Başkan Çetinkaya hatıra fotoğrafı çektirdi.