Pazar akşamı bindikleri tekneyle açılan ve teknenin alabora olması sonucu yüzerek karaya çıkan Bülent Balta kayıp olan Hamdi Ali Ertuğrul ve İsmail Kılıçkaya'nın ailelerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ailelerin acısını paylaşan Balta, olayın nasıl yaşandığını da anlattı. Balta, bir balıkçı kayığının kendilerini gördüğünü belirterek " Ama beş dakika sonra döndü bastı gitti direk " dedi.


" BALIKÇI KAYIĞI BİZİ GÖRDÜ VE GİTTİ "


Alabora olan tekneden yüzerek kurtulan Bülent Balta, kayıp olan Hamdi Ali Ertuğrul'un eşi Zuhal Ertuğrul ile İsmali Kılıçkaya'nın ağabeyi Hasan Kılıçkaya ve cesedi bulunan Şener Karataş'ın eşi Gönül Karataş ile ablası Sadiye Karataş'ı ziyaret etti. Balta daha sonra olay anını anlattı. O akşam süratli olduklarını belirten Balta, tekneyi Hamdi Ali Ertuğrul'un kullandığını belirtti. Balta, " Teknenin önünün kalktığını hatırlıyorum. 'Yavaş gidelim sular doluyor zaten kayığın içine' dedim. Kafamı çevirir çevirmez tekne alabora oldu. Hepimiz beraber toplandık. Hepimiz kayığın çıkıntılarından tutmaya başladık " dedi. Olaydan 15 dakika sonra bir balıkçı kayığının kendilerine yanaştığını söyleyen Balta, " Bize dalga bile yaptı. Bizi ileriye doğru sürükledi. O sırada imdat diye bağırdık. Kendisi geri döndü projektörünü yaktı bize. Herhalde anladı bizi kurtarmaya geliyor dedim. Ama beş dakika sonra döndü bastı gitti direk " diye konuştu. Balta, kayığın kendilerine iki kere ışık yaktığını ancak yardım etmeden gittiğini söyleyerek " Yüzde yüz bizi gördü. Bundan çok eminim " dedi.


" İSMAİL BANA ' DENİZ NE TARAFA GÖTÜRÜYORSA O TARAFA GİT ' DEDİ "


Daha sonra teknedeki beş kişinin ortak karar aldığını söyleyen Balta, " Ortak bir karar aldık. İsmail ' Yüzmeyi hiç bilmiyorum. Birşey olursa ben nasıl dururum ? Bir kişi gelse ben de cesaret ederim ' dedi. Biz böylece yüzmeye karar verdik. O benden devamlı öndeydi . Sürekli sağıma soluma geçiyordu. Güzel yüzüyordu. Biz baya açılmıştık. Akıntı başladı beni sürüklemeye başladığı zaman onu gözden kaybettim. O ' Sakın zorlama kendini deniz ne tarafa götürüyorsa o tarafa doğru git . Ben o tarafa doğru gidiyorum ' dedi " şeklinde konuştu. Balta, " Yüzerek karaya geldim. İk tane de kıyı balıkçısı olta atmışlardı. Onlar beni görüp çektiler kenara. Kusturdular. Hemen 155'i aradılar. " dedi. Cankurtaranın yarım saat sonra geldiğini söyleyen Balta, teknenin alabora olduğu yere gittiklerinde tekneyi göremediğini söyledi. Balta, " 1 - 1.5 saat sonra da Sahil Güvenlik geldi. Komutan ' Güzelce'ye kadar biz geldik. Ama asılsız ihbar olduğu için geri döndük ' dediğini de anlattı.


" NİYE ZAMAN KAYBETTİLER ? "


Cesedine ulaşılan Şener Karataş'ın ablası Sadiye Karataş ise, kardeşinin ilk defa denize çıktığını söyleyerek, " 36 yaşında ilk defa denize gitti kardeşim. Kardeşimin gözleri açık gitti. Orada kaç saat can çekişti ? Bunu öğrenmek istiyorum. Ölene kadar beklendi. Bize cesedini getirdiler. Sabah 6'ya kadar uçak çıkarmadılar. Bize yardım geldi ama sabah geldi. Ama saatler değil dakikaların önemli olduğu bir yerde sabah araştırma arttı. Niye zaman kaybettiler ? Denize kardeşimin cesedini çıkardı da devlet benim kardeşimi niye canlı getiremedi ? Benim devletim neden bizi bu kadar zorladı ? Bern niye Ankara ile uğraşayım. Sahil Güvenliğin görevi insan sağlığı değil mi ? Ölüsünü aradılar. Ölüsünü bulup bana müjde veriyorlar. Bu insanlar artık yaşamıyor ki. Biz ölünün bulunmasından medet umduk. Cesedi dağılmamış bir şekilde gelsin de götürüp kefenleyelim dedik " diye konuştu.