Pazar akşamı balık tutmak için denize açılan 5 arkadaşın bulunduğu tekne alabora olmuştu. Bülent Balta yüzerek kıyıya ulaşırken dün yapılan aramalarda Metin Şahin ve Şener Karataş'ın cesetlerine ulaşılmıştı. Kayıp İsmail Kılıçkaya ile Hamdi Ali Ertuğrul'u arama çalışmaları ise bugün de devam ediyor. Mimar Sinan Balıkçı Limanı'na gelen İstanbul İtfaiyesine bağlı dalgıçlar önce hazırlıklarını yaptı ardından da saat 12.30 sıralarında bir tekneye binerek açıldı. Dalgıçların teknenin alabora olduğu mevkide 20 metreye dalarak arama çalışması yapacağı öğrenildi


"ARTIK ARADIKLARINI UMUT EDİYORUM"


 Kıyıda ise Ertuğrul ve Kılıçkaya ailelerinin umutlu bekleyişi devam ediyor. Kayıp Hamdi Ali Ertuğrul'un eşi Zuhal Ertuğrul ile kardeşi Selçuk Ertuğrul arama çalışmalarını takip etti. Kayıp İsmail Kılıçkaya'nın ağabeyi Hasan Kılıçkaya, olayın olduğu akşam arama çalışmaları için tekne bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Kılıçkaya, "En azından şu iki kişiden bir haber almak için bekliyoruz " dedi. Kılıçkaya, "Benim asıl umudum gece çıkacak balıkçı teknelerinden haber almaktı. Ama olmadı maalesef. Sabah bir helikopter iki tekneyle arama yaptıklarını söylediler. Artık aradıklarını umut ediyorum. Beklemekten başka birşey yapamıyoruz şu anda " diye konuştu.


"CİDDİ BİR İHMAL VAR"


İlk gün geç kalındığını belirten Hasan Kılıçkaya, " Dün akşam duydum. Üç kişi tekneye yapışmış. Kardeşim ve Bülent yüzerek yardım getirmeye gitmişler. O ara onlara bir teknenin geldiğini ama teknenin dalgalar nedeniyle yaklaşamadığı için geri döndüğü söylendi. Ama ben bu kişilerin bir yerlere haber verdiğini düşünüyorum. Belki diğer üç kişinin kurtulma şansları vardı. Ciddi bir ihmal var. Şu an bunu tespit edemediğim için birşey diyemiyorum" ifadesini kullandı.


Hasan Kılıçkaya, "Ben kendimi onun yerine koyuyorum. İlk gördüğümde üç canı kurtaramıyorsam geri döndüğümde bunu ilgili makamlara bildirirdim. Eğer bildiremediysem de ertesi gün ' Ben bunu gördüm ' diye ortaya çıkmam. Aklı başında bir insanın yapacağı bir hareket değildir bu olay. Ciddi bir ihmal var burada " şeklinde konuştu.


" UMUDUMU HALA DEVAM ETTİRİYORUM"


Kılıçkaya umudunun devam ettiğini belirterek, "Ben hayatta hiçbir zaman umudumu kesmem. Az da olsa umudumu hala devam ettiriyorum " dedi. Kardeşinin kendini kurtaracak kadar yüzme bildiğini belirten Kılıçkaya, " Yorulduğu zaman su yüzeyinde dinlenir yine gelirdi " şeklinde konuştu.


PÇK-YK (MK) (FOTOĞRAF)