Geçen ağustos ayında, Kızılay Konak Şubesi ile ortak yürütülen toplumsal sorumluluk kampanyaları çerçevesinde Tesco Kipa mağazalarına yardım kumbaraları yerleştirdi. Vatandaşlardan gelen yoğun ilgi üzerine sayısı arttırılan kumbaralar, Tesco Kipa'nın kentteki tüm mağazalarına yerleştirildi. 8 ayda 160 ton giyim malzemesi toplandı.

PLAKET VERDİ

Kampanyanın başarılı geçmesi ile malzemelerin depolandığı, Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Kızılay Konak Şubesi Başkanı Nihat Baç, kampanya ile büyük başarı elde edildiğini dile getirerek, "Toplanan yardımlar, çeşitlerine göre ayrılıp 1000 aileye ulaştırıldı ve daha elimizde 1000 aileye yetecek kadar giyim eşyası var. Bunları da ihtiyacı olanlara en kısa sürede dağıtacağız. Giyim eşyalarının yanı sıra her türlü ev eşyası da bu kumbaralar sayesinde bizlere yardım olarak ulaştırıldı. Onları da evlerden alıp yine ihtiyacı olanların evlerine teslim ettik. Kumbaralar bizim için halkla ilişkide önemli bir faktör oldu. Diğer kurumlarla da bağlantı kurarak kumbara sayısını 500'e çıkarmak istiyoruz" dedi.

Nihat Baç'ın teşekkür plati verdiği Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Ellen Gladdess ise, "Türk kızılay'ı ile 5 yıldır ortak çalışmalar yapıyoruz. Kan ve Ramazan bağışlarının ardından giysi yardımı içinde önemli bir çalışma yaptık. 8 ayda toplanan yardım, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Nihat Baç ile Ellen Gladdess, daha sonra kumbaralara getirdikleri yardım gissilerinden atarak kampanyaya katkıda bulundu.