Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü 150 polisle ilçe genelinde başlattığı huzur operasyonu kapsamında, kentin giriş çıkışları, şüpheli kişiler ve umuma açık işletmeler üzerinde asayiş denetimi yaptı. Denetim kapsamında Cumhuriyet Mahallesi Gaffar Okkan Caddesi 504 Sokak'taki bir apartman dairesine operasyon düzenlendi.

Kumar oynatıldığı ihbarı üzerine yapılan baskında, Fethiye Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Taşkıran ve beraberindeki ekipler, 3 odada bulunan 1'i kadın, 11 kişiyi kumar oynarken yakaladı. Kimlik kontrolünde 2 kişinin çeşitli suçlardan arandığı saptandı. Kumarhane olarak kullanılan dairede yapılan aramada ise poker masası, 120 deste oyun kağıdı, 1000 renkli fiş ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Polis ekipleri ayrıca 8 sayfası kullanılmış, 36 sayfalık senet koçanı ele geçirdi.

Dairede kiracı olduğu belirlenen Baybars T. ile 12 kişi ifade için Fethiye Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Kumarhane olarak kullanılan daire ise zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Dairede yaklaşık 1 aydır senet karşılığı kumar oynatıldığı iddia edildi.

55 İŞYERİ DENETLENDİ

Fethiye geneline yapılan huzur operasyonunda 330 kişi sorgulanırken, 55 işyeri denetlendi. 78 araç üzerinde yapılan trafik uygulamasında 4 ehliyetsiz, 1 alkollü sürücüye ceza uygulandı, 2 araç trafikten men edildi.

Asayiş uygulaması ve kumarhane baskınına ilişkin bilgi veren Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık "Uygulama kapsamında Fethiye'yi 3 bölgeye ayırdık. Şehir giriş ve çıkışlarında trafik kontrolleri, şehrin diğer bölümlerinde asayiş yönünden aramalar yapıldı. Bazı yerlere mahkeme kararıyla baskın düzenlendi. Hakkında yakalama kararı bulunan 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca çeşitli nedenlerle bazı araç sürücülerine 1600 TL ceza kesildi. Huzur operasyonları her hafta düzenli yapılacak" dedi.



ET(HA/CK)