Alsancak’ın göbeğinde dehşet yaratan olay 3 Şubat’da saat 23.00 sıralarında, bir barın önünde meydana geldi. Suç örgütü elebaşı olduğu iddiasıyla cezaevide bulunan Erol Beşok’un oğlu 28 yaşındaki Esat Beşok ile akaryakıt ticareti işinin dışında Pasaport’ta bir restoran işleten 45 yaşındaki İdris Turşak rakip oldukları kumar işini konuşmak için buluştu. İki kişinin konuşması önce tartışmaya, ardından da silahların çekildiği çatışmaya döndü. Sokakda bulunanların gözleri önünde iki tarafın da silahlarını ateşlediği olayda İdris Turşak olay yerinde öldürüldü. Olayda Esat Beşok ağır, koruması ve şoförü Yasin Coşkun ve olaylarla hiç ilgisi olmayan Sinan Tamtürk de hafif yaralandı. Duran kalbi müdahaleyle çalıştırılan Esat Beşok önce Alsancak Devlet, ardından da Yeşilyurt Eğitim Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yeri incelemesinde 2 silah ile birlikte 30’a yakın boş kovan bulundu.

Geçen yıl Mayıs ayında yine Alsancak’ta gerçekleşen Orhan Temiziş’in silahla yaralanması olayının 'Azmettiricisi' olarak yakalanan ve cezaevine gönderilen, iki ay önce tahliye edilen Esat Beşok yoğun bakım ünitesinde bugün kurtarılamadı. Esat Beşok’un yarın Çamdibi Güreler Camii’inde ikindide kılınacak cenaze namazı ardından toprağa verilecek.

İki tarafın da aynı gün kumar partisi düzenlemesi, aynı işadamlarını kendi mekanlarına davet etmesi nedeniyle anlaşmazlığa düştüğü, cinayetlerin de bundan kaynaklandığı öne sürüldü.



KÖ(İÖ/İD)