Cihanbeyli İlçesi'ne bağlı Karabağ Beldesi'nde oturan çiftçi Ramazan Koçyiğit, iddiaya göre geçen haziran ayında 12 yıllık eşi Dilek Koçyiğit'in üzerine 23 yaşındaki Merve Ö.'yü kuma olarak getirdi. Dilek Koçyiğit de bu duruma tepki göstererek, evi terk etmek istedi. Ramazan Koçyiğit, eşinin evi terk etmesine izin vermedi.

Dilek Koçyiğit, durumu babası Muzaffer Karataş'a anlattı. Muzaffer Karataş da 22 Temmuz 2011 günü Cihanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvurdu. Karataş, jandarma eşliğinde kızı Dilek Koçyiğit ve torunu 5 yaşındaki Sait Koçyiğit'i, alıp merkez Selçuklu İlçesi Kaşkarlı Mahmut Mahallesi Duruçay Sokak'taki evine getirdi.

Ramazan Koçyiğit, birgün sonra yanına Merve Ö.'yü de alarak, iddiaya göre eşini getirmek amacıyla kayınpederinin evine geldi. Koçyiğit, mutfak balkonundan tabancayla eşi ve kayınpederinin üzerine ateş açtı. Baş ve göğsünden yaralanarak kanlar içinde yere yığılan Dilek Koçyiğit olay yerinde öldü, vücuduna 4 kurşun isabet eden Muzaffer Karataş da kaldırıldığı Konya Numune Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Oğlu Sait'i alıp Merve Ö. ile kaçan Ramazan Koçyiğit, kısa yakalanıp, çıkarıldığın nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde  'Kasten adam öldürme' suçundan tutuklu olarak yargılanan Ramazan Koçyiğit, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Son sözü sorulan Koçyiğit, ''Ben çocuğumu alıp gidecektim. Bana saldırdılar, kayınpederimin elinde bıçak vardı. Ben de korkutmak için silahımı çektim, buzdolabına doğru ateş ettim. Kayınvalidem silahımı tuttu, silah peşpeşe ateş aldı" dedi.

Mahkeme heyeti, Ramazan Koçyiğit'e, eşini öldürmekten ömür boyu hapis, kayınpederini öldürmekten de 25 yıl ve ateşli silahlar yasasına muhalefetten de 10 ay hapis cezasına daha çarptırıldı.



HD(İA/AAA)