Festival Direktörü Cem Karaca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen ve dünyanın en büyük kum heykel etkinliklerinden birisi olarak nitelendirdiği sergiyi 100 binden fazla ziyaretçinin gezdiğini açıkladı. Dünyaca ünlü kum heykel sanatçılarının yaklaşık 1 ay süren çalışmaları sonucu oluşturulan sergide bu yıl  Hollywood'un unutulmaz film starları ve kahramanlarının kumdan heykellerinin yer aldığını anımsatan Karaca, bu yılki sergiyi Alman ve Ruslar başta olmak üzere Antalya'ya gelen turistlerin gezdiğini anlattı.

YIKIM ŞENLİĞİ 11 KASIM'DA

29 Ekim'de resmen kapanacak festival sergisinin daha önce 10 Kasım olarak açıklanan ancak 11 Kasım'a alınan yıkım şenliği için ziyarete açılacağını söyleyen Cem Karaca şöyle dedi:

"Festivalin en büyük eserlerinden birisi olan ve yaklaşık bin ton kum kullanılarak yapılan 'Jurrasic Park' heykeli yıkılacak. O gün, zarar görmemeleri için dokunulmasına bile izin vermediğimiz devasa heykel 7'den 70'e tüm ziyaretçilerin aktif olarak katılımıyla yıkılacak. Yapımı haftalarca süren heykelin yıkımı dakikalar içinde gerçekleşecek. Böylelikle yapımı kadar yıkımı da ayrı bir şölene çevirmek istiyoruz."

2013 MUHTEŞEM ESERLERE GEBE

Antalya'da düzenlenen festivale, dünyaca ünlü ve ödüllü heykeltıraşların davet edilerek katılımlarının sağlandığını belirten Cem Karaca, 2013 yılında teması 'İmparatorluklar' olarak belirlenen festival çalışmalarına şimdiden başladıklarını kaydetti. Karaca dünya tarihinde iz bırakmış uygarlıkların yanı sıra, geniş biçimde Türk imparatorlukları ve kişiliklerini canlandıracaklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Amacımız ağırlıklı olarak yabancıların ziyaret ettiği sergide tarihimizi en iyi şekilde temsil edecek eserlere yer vererek, Türk tarihiyle yabancı konukları tanıştırmak. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu'nu geniş şekilde işleyeceğiz. Sergi girişine Fatih Sultan Mehmet'in kumdan yapılmış dev tuğrasını koyacağız. Bu tuğra büyük ihtimalle festivalin de simgesi olacak. Ayrıca devasa boyutlarda İstanbul'un fetih sahnesini canlandıracağız. Ayrıca Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim gibi büyük Osmanlı padişahları ve Alparslan, Selahaddin Eyyubi, Cengiz Han, Aslan Yürekli Richard, Fredrich Barbarossa, Napolyon, Çar 1. Petro, Büyük İskender, Sezar, 14. Louis gibi şahsiyetlerin heykelleri yapılacak. Hitit, Mısır, Roma, Japon, Aztek, Çin ve Pers imparatorlukları da etkinlikte yer alacak. 2013 yılında dünya çapında çok büyük ses getirecek bir festival gerçekleştirmek istiyoruz."

BT(SU/COŞ)