Yeni sezon konsepti 'Hollywood 2' olarak belirlenen festivali beyaz perdeye damgasını vuran filmlerin ana karakterleri oluşturdu. Geçen yıl Batman, Matrix, Star Wars, Titanic, E.T, Karayip Korsanları dahil 35 filmin kahramanlarının kumdan heykellerinin sergilendiği kum heykel festivalin 2012 sergisi için Ukrayna, Fransa, Almanya, İngiltere, Güney Kore ve Çin'den gelen 30 heykeltraş çalıştı. 15 gün süren çalışmaların ardından aralarında 'Yüzüklerin Efendisi Yürüyen Ağaçlar', 'King Kong', 'The Godfather', 'Alien Predator'e Karşı' ve 'Piton' isimli sinema filmlerinin kahramanlarının heykelleri görkemli görünümleriyle dikkati çekti.

"ÖZEL KARIŞIMI YÜKSEK ORANDA KULLANDIK"

Bundan önceki 5 fuara nazaran bu yıl yağan yaz yağmurlarından festivalin en az şekilde etkilendiğini belirten Festival Genel Koordinatörü Cem Karaca, tecrübeyle gelen yeni uygulamanın heykellerin yağmura dayanıklılığını artırdığını söyledi. Önceki yıllarda kumu sertleştiren maddeyi az uyguladıklarını ve kumun dış aşınmalara olan dayanıklılığının yetersiz olduğunu belirten Karaca, "Bu sefer özel karışımı yüksek oranda kullandık. Antalya'nın yaz yağmurları ve rüzgarı meşhurdur. Heykellerin en az şekilde zarar görmesini istedik" dedi.

Avrupa'nın en büyük kum heykel festivalleri arasına giren Antalya Kum Heykel Festivali için 20 bin ton özel kum kullanıldığını ve festivalin 7 bin metrekare alana yayıldığını ekleyen Karaca, "Heykeller led ışıklarla aydınlatılacak. Festival, gündüz ve gece gezilebilecek. 2011 yılında 200 bin turistin gezdiğini kum heykeller festivalinde çıtayı yukarı çekerek hedefimizi 250 bin turiste çıkardık" diye konuştu.

Her yıl 15 Mayıs'ta kapılarını ziyaretçilere açan, resmi açılışı 1 Haziran'da yapılan festival eylül sonunda bitiyor.



İL(SU/AK)