'Hollywood' temasının işlendiği ve 12 ülkeden yaklaşık 25 sanatçının eserinin yer aldığı festivalin son gününe katılanlar özel kıyafet giyerek beyzbol sopalarıyla heykelleri yıkacak. 20'şerli gruplar halinde festival alanına girecek olanlar heykelleri son kez görme fırsatı bulacak hem de yıkım heyecanını yaşayacak.

Festival Direktörü Cem Karaca, her biri ortalama 8 bin Euro değerinde olduğunu heykellerden Jurassic Park, Batman, Marilyn Monroe ve King Kong heykelinin etkinlikte yıkılacağını kaydetti. Bu yıl festivali 150 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatan Karaca, şunları söyledi:

"Yıkım sergi ziyaretçileri tarafından bu güne özel olarak hazırlattığımız beyzbol sopaları ile gerçekleştirilecek. Sergide yer alan ve yaklaşık 1000 ton kum kullanılan Jurrasic Park heykeli ile Batman, Marilyn Monroe ve King Kong heykelleri yıkılacak. Sanatseverler o gün son kez ziyaret ettikleri heykelleri yıkma fırsatını yakalayacak. Zarar görmemeleri için dokunulması bile yasak olan muhteşem sanat eserleri gelecek yıl tekrar hayat bulmak üzere tamamen kum yığınına dönüşecek. Ziyaretçiler bir yandan stres atarken bu en eğlenceli yıkımda herkes heykellerin sadece su ve kumdan yapıldığına bir kez daha şahit olacak."

Karaca, gelecek yıl düzenlenecek Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin 'İmparatorluklar' temasında gerçekleştirileceğini açıkladı. Festival logosunun Fatih Sultan Mehmet'in tuğrası olarak tasarlamayı planladıklarını anlatan Karaca, 2 bin metrekarelik alanın sadece Türk imparatorluklarına ayrılacağını söyledi. Gelecek yıl festivalde Cengiz Han, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman gibi imparatorların heykellerinin yer alacağını belirten Karaca, 5 bin metrekarelik diğer bölümde ise, Sezar, Aslan Yürekli Richard, 14'üncü Louis, Napolyon gibi tarihte iz bırakmış karakterlerin heykellerinin bulunacağını kaydetti.