Bu yıl 'Hollywood' temasının işlendiği ve 12 ülkeden 25 sanatçının eserinin yer aldığı 6. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, son gününde gerçekleştirilen 'Yıkım Şenliği' etkinliğiyle sona erdi. Etkinlik kapsamında festival alanına gelen ziyaretçilere ve bir beyzbol takımının sporcularına, beyzbol sopası, gözlük ve kask dağıtıldı.

'Yıkım Şenliği' adlı etkinlik, festival direktörü Cem Karaca'nın 'Batman' heykelini beyzbol sopasıyla vurup, yıkmasıyla başladı. Ziyaretçiler daha sonra festival alanındaki 'Jurassic Park', 'Batman', 'King Kong' heykellerini beyzbol sopasıyla yıktı. Şenlikte ziyaretçiler hem heykelleri son kez görme hem de beyzbol sopasıyla yıkma heyecanı yaşadı. Festival görevlileri de 4 tekerli arazi motorlarıyla heykellerin üzerine çıktı. Bu sırada festival direktörü Cem Karaca, Jurassic Park heykelinin üzerinde motorundan düştü.

Cem Karaca, yaklaşık 10 bin ton nehir kumu kullanılarak yapılan heykellerin yıkılışını izlemenin üzüntüsünü ve heyecanını yaşadığını söyledi. Yıkılan heykellerin ortalama 8 bin Euro değerinde olduğunu belirten Karaca, etkinliğin ardından heykellerde kullanılan kumların korunmaya çalışılacağını dile getirdi.

Karaca, gelecek yıl da festivalin 'İmparatorluklar' temasıyla düzenleneceğini kaydetti. Festivalde gelecek yıl 2 bin metrekarelik alanın sadece Türk imparatorluklarına ayrılacağını anlatan Karaca, "Türk İmparatorlukları bölümünde Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Cengiz Han, Kanuni Sultan Süleyman'ın kumdan heykelleri yer alacak. Festival alanındaki 5 bin metrekarelik diğer bölümde de tarihe iz bırakmış yabancı karakterler bulunacak" diye konuştu.