Bu yıl 11'incisi düzenlenen Mudurnu İpek Yolu Kültür ve Turizm Festivali'ne katılmak için Bolu'nun Mudurnu İlçesi'ne gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tören alanında çiçeklerle karşılandı. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Mudurnu Belediye Başkanı CHP'li Mehmet İnegöl, Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz ve daire müdürleri ile tek tek tokalaşan Günay, Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, Bosna Hersek ve Romanya'dan festivale katılan halk oyunları ekiplerinin temsilcilerini selamladı.

BİZ GÖLGEDE, MİSAFİRLER GÜNEŞİN ALTINDA

Günay, protokol için ayrılan tentenin altına oturdu. Tören alanını dolduran yaklaşık 500 kişiye seslenen Günay, “Protokol olarak biz burada gölgede oturuyoruz. Yurttaşlarımız ve yurt dışından festivalimize katılmak için gelen misafirlerimiz güneşin altındalar. Yurtdışından gelen misafirlerimize 'hoş geldiniz' diyorum" dedi.

Mudurnu'nun tarihi ipekyolu hattı üzerinden bulunduğunu belirten Günay, "CHP'li belediye başkanımız bu daveti yaptığında hiç tereddüt etmedim. Çünkü biz, siyasi parti ayrımımızı seçim akşamı sandıkla birlikte kapatıyoruz. Türkiye'nin neresinde hizmet varsa oraya koşmaya gayret ediyoruz. Haftanın hiçbir günü özellikle hafta sonları kendimize tatil günü ayırmıyoruz. Millet için durmak yok sloganını söylüyoruz. Bu güzergah eski İstanbul yolu ve ipek yolu üzerinde. Türkiye'nin bağrındaki güzel yerleşim merkezlerinden bir tanesi, başkenti ve dünyanın en vazgeçilmez şehri İstanbul'u birbirine bağlayan bir güzergah. Bu çevrede de bir çok insan yaşıyor. Türkiye'nin en güzel sivil mimari örneklerini bu bölgede görüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin dünya turizm örgütü sıralamasında 6'ıncı sırada yer aldığını açıklayan Günay, şöyle konuştu:

HERŞEYİ DÜNYAYA TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ

"Türkiye'de yaşadığımız ekonomik ve demokratik istikrar sayesinde dünya da bir takım duraklamalar ve gerilemeler yaşanırken geçen yıl dünya turizm örgütünün yaptığı açıklamaya göre Türkiye, İngiltere'nin bir sıra üstünde 6'ıncı sırada turizm ülkesi oldu. Bu bizim için iftihar oldu. Hala büyük ölçüde kitle turizmi yapıyoruz. İnsanlar Antalya'ya, İstanbul'a daha çok batı Anadolu'ya geliyor. Derdimiz Denizli'den Afyon'dan içeriye doğru turizmi taşımak ve Türkiye'nin turizm bereketinden bütünüyle yararlanmasını sağlamak. Onun için Anadolu'nun neresinde ne varsa, ayrımcılık yapmadan Hristiyanlık döneminden kalmış, paganlık döneminden kalmış, Müslümanlık döneminden kalma ayrımı yapmaksızın Anadolu'da ne varsa hepsi bizimdir. Allah'ın insanlığı geleceğe taşımamız için bize bıraktığı emanettir ve sahip çıkmaya çalışıyoruz. Her şeyi ayağa kaldırıp dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz."

Günay konuşmasının ardından Mudurnu'da yatırım yapan 5 kişiye plaket verdi. Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl ise Günay'a üzerinde Fatiha suresi yazan tablo ve gümüş ibrik hediye etti. Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, Bosna Hersek ve Romanya'dan gelen halk oyunları ekipleri ise gösterilerde bulundu. Günay oyunlara alkışla eşlik etti. Programın ardından Günay, tarihi Mudurnu Kültür ve Sanat Müzesi'ni inceledikten sonra Göynük İlçesi'ne gitti.



KY(MÇ/AAA)